– De stadige angrepene fra Gaza gjør aksjon nødvendig

Stadig flere sentrale offiserer i IDFs Sørkommando mener det er nødvendig å gjennomføre en større operasjon mot Hamas og Islamsk Jihad, for å få slutt på de stadige rakett- og granatangrepene fra Gaza.

Angrepshelikopteret Viper. (Foto: IDF)
Angrepshelikopteret Viper. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I helgen ble Israel angrepet med flere Grad Katyusha-raketter. Den ene slo ned i nærheten av storbyen Beersheba. Langs grensen til Gaza-stripen ble en israelsk patrulje angrepet med en panservernrakett. Israelske luftstyrker har svart på aggresjonen med å bombe en rekke mål på Gaza-stripen.

– Det er ikke noen grunn til å vente på en provokasjon for å starte en offensiv mot terrorinfrastrukturen på Gaza-stripen, sier en høyt rangert offiser i IDFs Sørkommando til Jerusalem Post. Ofte har Israel ventet med å gå til aksjon før et rakett- eller terrorangrep har kostet menneskeliv. Noen generaler mener Israel har god grunn til å aksjonere før dette skjer.

– De stadige angrepene – med raketter og langs grensen – er samlet sett mer enn nok til å forsvare en umiddelbar aksjon, sier han.

IDFs generalstab har gitt Sørkommandoen ordre om å forberede en mulig storoperasjon på Gaza-stripen i løpet av de kommende måneder. Forberedelsene består blant annet i å avslutte operasjonsplaner og fordele dem på de ulike avdelinger som kan komme til å delta i en bakkeoperasjon.

I 2011 ble Israel angrepet med 680 granater og raketter fra Gaza. Av disse var 80 langtrekkende Grad Katyusha-raketter. Til sammenligning ble det avfyrt kun 2 Grad Katyusha-raketter i 2010.

Hittil i 2012 er Israel blitt angrepet med nesten 30 raketter.

Denne uken vil IDF utplassere et batteri av rakettforsvarssystemet Iron Dome i nærheten av Tel Aviv.

 

Forrige artikkelNetanyahus prinsipper for tilbaketrekning
Neste artikkelPalestinske mindreårige i israelske fengsler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.