Terrorangrep avverget, knivmenn ble nektet skjul i palestinsk landsby

Israelske sikkerhetsstyrker arresterte mandag to palestinere væpnet med store kniver i nærheten av bosetningen Elon Moreh i Nablus-området.

Elon Moreh. (Foto: Wikimedia Commons)
Elon Moreh. (Foto: Wikimedia Commons)

Til alt hell ble de to angriperne som prøvde å ta seg inn i Elon Moreh bevæpnet med kniv oppdaget i tide. Da angriperne forstod at de var sett, flyktet de til den palestinske landsbyen Azamut som ligger i nærheten. Her ble de nektet skjul av flere innbyggere, og til slutt ble de overgitt til IDF av rektoren på den lokale skolen, skriver Yedioth Aharonoth.

Begge de to knivmennene kom fra flyktningleiren Balata i Nablus.

– Sikkerhetsstyrkenes raske respons forhindret et terrorangrep, sier Gershon Mesika, leder for regionrådet i Samaria.

– Israels folk takker IDF. Dette beviser nok en gang at når du lar IDF gjøre sin jobb med fasthet, kan de utrydde terror, legger han til.

For ett år siden ble fem medlemmer av familien Fogel drept på brutalt vis med kniv i bosetningen Itamar. De to tenåringene som gjennomførte drapene er stolte over hva de gjorde “for Palestina”.

En rekke ganger tidligere har palestinske angripere kunnet rømme fra åstedet, for deretter å finne skjulested i nærliggende landsbyer. Når de ble nektet dekning i Azamut blir dette nevnt som en positiv vinkling i saken i israelske medier.

 

Forrige artikkel– Arabisk land vil bli helt renset fra zionistisk forurensning
Neste artikkelAIPAC-talene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.