– Vi har gitt Gaza-terroristene en tøff lekse

– Terrororganisasjonene på Gaza-stripen har betalt en høy pris de siste dagene, sier statsminister Benjamin Netanyahu. Israel vil fortsette aksjonene så lenge det er nødvendig.

Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)

Fredag ettermiddag rammet israelske luftstyrker en terrorleder fra PRC som planla et større angrep mot Israel. I løpet av de neste timene angrep terrororganisasjoner på Gaza-stripen, anført av Islamsk Jihad, med titalls raketter mot Israel. Søndag morgen har det totale antallet raketter passert 110. Mer enn 30 raketter er skutt ned av forsvarssystemet Iron Dome, som skyter ned raketter som ser ut til å være på vei mot boligområder.

Senest søndag morgen var Iron Dome systemet i aktivitet, da det stanset en serie raketter rettet mot Ashdod-området.

Netanyahu kommenterte de siste dagers kamphandlinger i regjeringsmøtet søndag morgen.

– På fredag ble en terrorleder, ansvarlig for flere terrorangrep likvidert. Han var i ferd med å planlegge nye terrorangrep, sa Netanyahu.

– Vi er fortsatt i beredskap mot et terrorangrep fra Sinai, og jeg har gitt ordre til å stenge veien langs grensen til Egypt, opplyste statsministeren.

Netanyahu påpekte at Iron Dome-systemet har bevist sin nyttige funksjon de siste døgn. Han lovet at flere batteri vil bli utplassert i løpet av de neste månedene.

– Iron Dome bør bli anerkjent som et nasjonalt kriseprosjekt, sa Ehud Barak. Forsvarsministeren mener en slik klassifisering vil kunne gi økte budsjettmidler til forsvarssystemet.

– Vi må sikre at systemet blir utplassert i løpet av kortest mulig tid, for å gi alle statens innbyggere verdig beskyttelse mot granater og raketter, både i nord og i sør, sa Barak.

Utenriksminister Avigdor Lieberman har understreket at Hamas holdes ansvarlig for alle angrep fra Gaza-stripen.

I de israelske luftangrepene på Gaza-stripen de siste to døgn er til sammen 16 væpnede terrorister drept. Palestinske kilder opplyser også at en 12 år gammel gutt er drept. (Andre rapporter sier at han var 14 år.)

 

Forrige artikkelSyriske kvinner blir glemt i FN
Neste artikkelIron Dome har bevist sin nytte, blir lovet mer midler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.