40 raketter mot Israel i dag

Terrorgruppene på Gaza-stripen, med Islamsk Jihad i spissen, fortsetter rakettangrepene mot Israel med samme styrke som i helgen. To raketter slo ned i Gedera, kun 40 kilometer sør for Tel Aviv.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Rakettangrepene mot Israel fortsetter i hovedsak med samme intensitet som i helgen. Totalt er Israel nå angrepet med over 200 raketter. En firedel av dem har hatt rekkevidde over 29 kilometer. Aldri tidligere har raketter fra Gaza eksploderte så nær sentrum av Tel Aviv som de gjorde i dag. Israelske medier rapporterer om to nedslag i nærheten av Gedera, bare 40 kilometer sør for Tel Aviv.

En annen Grad-rakett slo ned i byen Ashdod. Her ble to personer lettere skadet av splinter, og fire fikk behandling for sjokk. Lagerbygninger og kjøretøy fikk skader.

IDF har rapportert flere vellykkede angrep mot terrorceller som deltok i granat- og rakettangrepene mot Israel.

De fleste rakettene som ble avfyrt mandag har enten slått ned i åpne områder, eller blitt stanset av rakettforsvarssystemet Iron Dome.

Se video av en rakett som blir avskjært av Iron Dome-systemet.

 

Terrorgruppen Islamsk Jihad, som står bak de fleste rakettangrepene siden fredag, sier de vil fortsette angrepene, og truer med angrep enda lenger nord i Israel. En talsmann for Hamas sier han tror våpenhvile snart vil komme på plass. Både Islamsk Jihad og PRC avviser våpenhvile.

– Jeg forventer at situasjonen vil roe seg. Uttalelsene som kommer fra dem (israelerne) eten offentlig eller gjennom forhandlere, spesielt Egypt, sier at de ikke ønsker opptrapping, sier Hamas-lederen Mahmoud Zahar.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel er klar til å trappe opp sine operasjoner dersom det er nødvendig. IDF-kilder sier Islamsk Jihad har lidd betydelige tap de siste tre døgn. Til sammen er over 20 av deres væpnede menn drept, og det er påført stor skade på deres bygninger og infrastruktur.

 

Relaterte saker

Skoler holder stengt i store deler av Sør-Israel, og næringslivet i området opplever at mange holder seg innendørs. Storbyen Beersheba har varslet at skolene også vil være stengt tirsdag.

Israel har bedt FNs sikkerhetsråd fordømme rakettangrepene fra Gaza-stripen.

Fredag gjennomførte israelske luftstyrker et målrettet angrep mot Zuhir al-Qaisi, lederen for terrorgruppen Popular Resistance Committees.

 

Forrige artikkelMigron-utpost og staten undertegnet avtale
Neste artikkelIsrael blant de beste på resirkulering
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -