40 raketter mot Israel i dag

Terrorgruppene på Gaza-stripen, med Islamsk Jihad i spissen, fortsetter rakettangrepene mot Israel med samme styrke som i helgen. To raketter slo ned i Gedera, kun 40 kilometer sør for Tel Aviv.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Rakettangrepene mot Israel fortsetter i hovedsak med samme intensitet som i helgen. Totalt er Israel nå angrepet med over 200 raketter. En firedel av dem har hatt rekkevidde over 29 kilometer. Aldri tidligere har raketter fra Gaza eksploderte så nær sentrum av Tel Aviv som de gjorde i dag. Israelske medier rapporterer om to nedslag i nærheten av Gedera, bare 40 kilometer sør for Tel Aviv.

En annen Grad-rakett slo ned i byen Ashdod. Her ble to personer lettere skadet av splinter, og fire fikk behandling for sjokk. Lagerbygninger og kjøretøy fikk skader.

IDF har rapportert flere vellykkede angrep mot terrorceller som deltok i granat- og rakettangrepene mot Israel.

De fleste rakettene som ble avfyrt mandag har enten slått ned i åpne områder, eller blitt stanset av rakettforsvarssystemet Iron Dome.

Se video av en rakett som blir avskjært av Iron Dome-systemet.

 

Terrorgruppen Islamsk Jihad, som står bak de fleste rakettangrepene siden fredag, sier de vil fortsette angrepene, og truer med angrep enda lenger nord i Israel. En talsmann for Hamas sier han tror våpenhvile snart vil komme på plass. Både Islamsk Jihad og PRC avviser våpenhvile.

– Jeg forventer at situasjonen vil roe seg. Uttalelsene som kommer fra dem (israelerne) eten offentlig eller gjennom forhandlere, spesielt Egypt, sier at de ikke ønsker opptrapping, sier Hamas-lederen Mahmoud Zahar.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel er klar til å trappe opp sine operasjoner dersom det er nødvendig. IDF-kilder sier Islamsk Jihad har lidd betydelige tap de siste tre døgn. Til sammen er over 20 av deres væpnede menn drept, og det er påført stor skade på deres bygninger og infrastruktur.

 

Relaterte saker

Skoler holder stengt i store deler av Sør-Israel, og næringslivet i området opplever at mange holder seg innendørs. Storbyen Beersheba har varslet at skolene også vil være stengt tirsdag.

Israel har bedt FNs sikkerhetsråd fordømme rakettangrepene fra Gaza-stripen.

Fredag gjennomførte israelske luftstyrker et målrettet angrep mot Zuhir al-Qaisi, lederen for terrorgruppen Popular Resistance Committees.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise