19 av 25 drepte er stridende, og andre sider som NRK og NTB fortier

Siden fredag er 25 palestinere blitt drept, og det meldes i de fleste norske medier. Det nevnes ikke at 14 var stolte stridende medlemmer av Islamsk Jihad og at 5 var ivrige krigere for PRC. Les mer om hva norske medier fortier.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre ber
Utenriksminister Jonas Gahr Støre ber "alle parter" stanse volden. Dette gjengir NRKs journalist som en fordømmelse, ensidig mot Israels angrep. (Skjermdump fra UDs pressemelding og NRKs artikkel.)

De siste fire døgn har Israel gjennomført et stort antall luftangrep over Gaza-stripen. Da NRK meldte om “våpenhvile” rundt midnatt natt til tirsdag, gjenga de en egyptisk tjenestemann som hevdet “Israel har gått med på å ‘stanse likvideringene'”. Senere i artikkelen skriver journalisten at “minst 25 personer er drept i israelske luftangrep”.

Det er flere sider i saken som norske medier ser ut til å fortie. Det første er forholdet mellom antall stridende drepte og sivile. Dette ble heller ikke nevnt da utenriksdepartementet kom med en pressemelding mandag ettermiddag. Det blir fortalt hvor mange palestinere som blir drept, men ikke hvor mange som var stridende, stolte medlemmer av terrorgruppene Islamsk Jihad og PRC.

Her hører det med å nevne at NRK gjengir utenriksdepartementets pressemelding mye mer ensidig enn teksten gir rom for. “Støre fordømmer Gaza-angrepene,” skriver NRK. Fordømmelse er ikke nevnt i pressemeldingen. Voldsbruken må stanses, er overskriften, og utenriksminister Jonas Gahr Støre “oppfordrer alle parter til å avstå fra nye voldshandlinger”. I NRK leses dette som en ensidig fordømmelse av Israels aksjoner.

 

Flere elementer som mangler

Det blir ikke fortalt at Islamsk Jihad avfyrer raketter fra tettbefolkede områder, og slik bruker sivilbefolkningen i området som menneskelige skjold. Israel har gjennomført helt legitime militære aksjoner mot terrorceller som avfyrer raketter, men sivile, ikke-stridende, har beklageligvis blitt drept og skadet.

Det blir heller ikke fortalt at Israels aksjoner er svært målrettede. For eksempel skal ikke et eneste medlem av Hamas-styrkene være drept de siste fire døgn.

 

Lite fokus på rakettforsvar

Norske medier melder om rakettangrepene fra Gaza-stripen, men har fokusert svært lite på rakettforsvarssystemet Iron Dome.  Nyhetsbyrået NTB laget en liten notis om Iron Dome mandag kveld. “Det israelske forsvaret sier rakettskjoldet «Jernkuppelen» har gitt god beskyttelse mot angrep fra Gazastripen de siste dagene,” skriver NTB.

Faktum er at Iron Dome (eller Jernkuppelen) har avskåret minst 23 raketter som var på vei rett mot israelske boligområder eller vital infrastruktur. Dersom noen av disse rakettene hadde sluppet gjennom, kunne det hatt svært dødbringende effekt på israelsk side.

 

Bli medlem i MIFF i protest mot den urettferdige mediedekningen av Israel!

 

Forrige artikkelIsrael blant de beste på resirkulering
Neste artikkelRakettangrep fortsetter på tross av våpenhvile
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.