Israel kompenserer offentlig ansatte i sør

Offentlig ansatte i Sør-Israel, som ikke har kommet seg på jobb de siste dagene på grunn av rakettangrepene fra Gaza-stripen, vil bli kompensert av finansdepartementet.
Finansminister Yuval Steinitz vurderer også å kompensere ansatte i privat sektor. (Foto: Det israelske finansdepartementet)
Finansminister Yuval Steinitz vurderer også å kompensere ansatte i privat sektor. (Foto: Det israelske finansdepartementet)

Mange arbeidere i Sør-Israel har ikke kommet seg på jobb de siste dagene, på grunn av rakettrusselen fra Gaza-stripen. Arbeidsgivere sliter dermed med å holde oppe aktiviteten med færre arbeidere tilstede, samtidig som inntektene deres har sunket med opptil 50 prosent. 200.000 skolebarn kommer seg ikke på skolen, en faktor som også hindrer barnefamilier, studenter og skoleansatte fra å la dagliglivet gå sin vanlige gang.

Etter samtaler med Israels svar på LO, Histadrut, har finansminister Yuval Steinitz bestemt seg for å kompensere alle offentlige ansatte i Sør-Israel som er økonomisk rammet av rakettrusselen. Det gjelder i første rekke dem som har måttet bli hjemme med barna sine. Videre har han gitt departementet beskjed om å undersøke muligheten for også å kompensere ansatte i privat sektor, da særlig bønder og ansatte i små bedrifter.

Skattemyndighetene vurderer et tiltak foreslått av den israelske organisasjonen Skatterådgiverne, som går ut på å fjerne kravet om merverdiavgift (moms) på varer i de rammede områdene, inntil situasjonen har stabilisert seg, skriver Ha’aretz.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise