Netanyahu vurderer utvidet aksjon på Gaza

Statsminister Benjamin Netanyahu mener rakettangrepene fra Gaza-stripen kan sees i sammenheng med Iran.
Benjamin Netanyahu tror Iran står bak rakettangrepene mot Israel de siste dagene. (Foto: Moshe Milner, GPO)
Benjamin Netanyahu tror Iran står bak rakettangrepene mot Israel de siste dagene. (Foto: Moshe Milner, GPO)

Rakettangrepene fra Gaza-stripen, samt Islamsk Jihads og PRCs manglende respekt for våpenhvilen som ble erklært natt til tirsdag, gjør at statsminister Benjamin Netanyahu vurderer en utvidet militæraksjon på Gaza-stripen.

– IDF fortsetter sine bestemte og målrettede angrep mot terrorister på Gaza-stripen. De er klare til å utvide sine operasjoner og fortsette dem, dersom det blir nødvendig, sa Netanyahu under et møte med Likuds partigruppe i Knesset tirsdag.

Det er første gang Netanyahu offentlig har drøftet muligheten for en utvidet antiterroraksjon, ifølge Jerusalem Post.

– Vi vil ramme alle som ønsker å skade våre innbyggere, fortsatte han.

 

Bekrefter at IDF er klar til å utvide
En sentral IDF-kilde bekrefter overfor Yedioth Aharonoth at forsvarsstyrkene er klar til å gjennomføre en bakkeoperasjon på Gaza-stripen dersom det skulle bli aktuelt. Islamsk Jihads hovedkvarter i Damaskus «oppfordrer terroristorganisasjonen til å fortsette den nåværende runden med rakettangrep, inntil de oppnår noe betydelig», legger han til.

– IDF er forberedt på enhver utvikling, inkludert en situasjon der vi blir tvunget til å sette igang en bakkeoperasjon. Vi har alt vi trenger og er klar til å sette i gang dersom det trengs. Det er mange tiltak vi ikke har forsøkt ennå, sier han.

Hamas, som har makten på Gaza-stripen, har valgt å ikke blande seg i den pågående konflikten. Det mener kilden bekrefter at det i praksis er Islamsk Jihad som dominerer i området for øyeblikket, på grunn av sin økende lokale popularitet.

 

Fajr-raketter ikke «museumsgjenstander»
Årsaken til at terrorgruppens langdistanseraketter, Fajr, ikke hittil er blitt benyttet, er fordi Islamsk Jihad frykter at dette vil koste dem mer enn de vil tjene på det.  Kilden tror imidlertid denne situasjonen kan endre seg, skulle Israel velge å sende styrker inn på Gaza-stripen.

– Dersom vi øker vår militære aktivitet på Gaza, vil jeg tro at de ikke lenger vil la Fajr-rakettene bli stående som om de var museumsgjenstander.

Fajr har en rekkevidde som gjør at de kan nå helt til Israels tettest befolkede område, Tel Aviv.

 

– Iran står bak
Israels statsminister mener Iran står bak rakettangrepene mot israelske sivile områder de siste dagene, opplyser Times of Israel. Det kom fram under et møte han hadde med Italias forsvarsminister Giampaolo di Paola mandag.

– Ditt besøk her i Israel kommer på et tidspunkt der vi retter vårt fokus mot terroraktiviteten som blir utført av elementer som er støttet og finansiert av Iran. Titalls raketter rammer Israel. Disse terrorangrepene, fra for eksempel Islamsk Jihad, understreker alvoret i faren som ville oppstått hvis – Gud forby –  et Iran med atomvåpenkapasitet stod bak dem. Verden må forene seg i konfrontasjon med den iranske trusselen, sa Netanyahu.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise