8-åring på Gaza ble ikke drept i luftangrep, men av skudd i hodet fra palestinere

En palestinsk talsmann hevdet at en 8 år gammel gutt døde av skader fra et israelsk luftangrep. Familien forteller at gutten ble drept av et hodeskudd, av skyting i luften under palestinsk sørgemarsj.

Gutten ble ikke drept av Israel, men av sine egne. Han ble ikke drept av en ond, jødisk barnemorder, men av en gammel, livsfarlig orientalsk tradisjon som markerer fest og sorg med vill skyting i luften. (Illustrasjonsbilde: flickr.com)
Gutten ble ikke drept av Israel, men av sine egne. Han ble ikke drept av en ond, jødisk barnemorder, men av en gammel, livsfarlig orientalsk tradisjon som markerer fest og sorg med vill skyting i luften. (Illustrasjonsbilde: flickr.com)
 
Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

I går påpekte MIFF hvordan løgnbildet av Israel som barnemorder strekes opp. NTB meldte at en 15 år gammel gutt ble drept i et israelsk luftangrep, uten å ta med at IDF benekter noen operasjon i området, og at en uavhengig journalist ikke så noen spor etter luftangrep på stedet. AFP-journalisten mener gutten ble drept av eksplosiver som han selv bar med seg.

Nå viser det seg at talsmann Adham Abu Selmiya i de palestinske helsetjenester har bidratt til en ny blodløgn mot Israel. Han hevdet at Barka al-Mubrahbi (8) døde av skadene som han pådro seg i et israelsk luftangrep på mandag.

Men hva er fakta?

De israelske forsvarsstyrkene avviser at det ble gjennomført noen luftoperasjon i området hvor gutten befant seg.

Her har vi ikke bare israelske vitneutsagn.

Guttens egen familie vet best hva som skjedde med gutten, og de har en helt annen framstilling enn talsmannen. Gutten  deltok i en sørgemarsj for en drept militant mann, da han ble truffet i hodet av et streifskudd, forteller slektninger og øyenvitner til nyhetsbyrået AP.

- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -

– Væpnede menn skjøt i luften under sørgemarsjen, legger de til.

Gutten ble ikke drept av Israel, men av sine egne. Han ble ikke drept av en barnemorder, men av en gammel, livsfarlig orientalsk tradisjon som markerer fest og sorg med vill skyting i luften.

 

Gaza-barn går trygt til skolen

På grunn av alle rakettangrepene fra Gaza har de fleste skoler i Sør-Israel holdt stengt i flere dager fra og med søndag. På Gaza-stripen gikk barna på skolen hver dag gjennom hele konflikten, rapporterer Amira Hass i Ha’aretz.

På bakgrunn av disse fakta kommer Evelyn Gordon med følgende refleksjon i Commentary Magazine, som vi gjengir fritt i litt forkortet form:

Historiefortellingen som vestlige medier foretrekker, er at Israel bruker overdreven styrke og ikke skiller mellom sivile og militante palestinere. Men det viser seg at palestinerne vet bedre. De vet at Israel gjør stor innsats for å unngå å ramme sivile mål, og anser det derfor trygt å sende sine barn til skolen.

I kontrast til dette kan ikke israelerne trygt sende sine barn til skolen. Fordi det er de militante palestinske gruppene som ikke skiller mellom sivile og stridende. For dem er en skole med barn en invitasjon til et storangrep med høyt antall drepte. En rakett rammet en (tom) skole i Beersheba på søndag. Raketter har også rammet (tomme) skoler og barnehager i tidligere runder av konflikt.

 

Forrige artikkelTre tusen e-post fra Assad på avveie
Neste artikkelStudiegruppe i MIFF Trondheim
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.