Indisk politi identifiserer tre iranere bak New Dehli-angrep

De tre, som er medlemmer av iransk etterretning, skal ha vært hjernene bak bombeangrepet mot kjøretøyet til en israelsk kvinne i Indias hovedstad 13. mars.

Berømte
Berømte "India Gate" i New Dehli. (Foto: David Owers)

Lokalpolitiet i New Dehli og indisk etterretning har identifisert tre iranere som skal være ansvarlige for å ha planlagt og utført bombeangrepet mot kjøretøyet til den israelske ambassaden. Tal Yehoshua Koren, som er konen til den israelske militærattachen i India, ble skadet i eksplosjonen. De tre iranerne er Houshang Afshar Irania, Seyed Ali Mahdiansadr og Mohammad Reza Abolghasemi, som alle reiste til New Dehli 15 dager før attentatet.

Times of India melder at de tre mennene rømte til et land i Midtøsten straks etter at angrepet var gjennomført, og at de var iranske spioner.

Journalisten som for kort tid siden ble arrestert av indisk politi i forbindelse med aksjonen, er den indiske journalisten Mohammad Ahmad Kazmi som arbeider for det iranske nyhetsbyrået IRNA. Han skal ha vært stasjonert i India siden februar 2011, og skal ha vært den som både fulgte etter diplomatkjøretøyet på den aktuelle dagen og plantet bomben.

Indisk politi har nå utlyst arrestordre mot de tre spionene.

Forrige artikkelIsrael leder sesjon ved verdensforumet for vann
Neste artikkelStatsfinansiert TV i Nederland fjernet antisemittisk spill
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no