Grad- og Kassam-raketter mot Israel

Ashdod og Eshkol ble nok en gang mål for raketter fra Gaza torsdag kveld. Også i dag holder en rekke skoler i Sør-Israel stengt.
Kartet viser ulike raketters rekkevidde fra Gaza og inn mot israelske byer i Sør-Israel.
Kartet viser ulike raketters rekkevidde fra Gaza og inn mot israelske byer i Sør-Israel.

Torsdag morgen eksploderte en rakett fra Gaza i et åpent område nær Netivot. Timer senere avskar Iron Dome en Grad-rakett som hadde retning Beersheba.

Fire raketter fra Gaza avbrøt kveldsstillheten på israelsk side torsdag kveld. En Grad-rakett kom med retning Ashdod, og ble avskåret av Iron Dome, rakettforsvarssystemet Israel benytter seg av. Kort tid etter traff tre Kassam-raketter åpne områder i Eshkol-området og utkanten av Hof Ashkelon. Det er ikke meldt om noen skader.

Senere torsdag kveld meldte palestinske kilder at det israelske flyvåpenet skjøt mot et åpent område i Sudanya området, nordvest på Gaza-stripen. Andre rapporterte at den israelske marinen skjøt mot Gaza-kysten. Ingen skader er rapportert.

IDF unngikk å ha terroristenes infrastruktur på Gaza-stripen som mål, etter at Egypt ba dem om legge en demper på sitt svar på rakettene fra Gaza, slik at våpenhvilen kunne feste seg.

En politisk kilde fortalte Yedioth Aharonoth på onsdag at Israel ikke kommer til å svare på rakettene som blir skutt mot sørlige Israel siden man nå har en våpenhvileavtale. Kilden fortalte også at etter enhver runde med voldelighet så har man det som er kjent som «halen», som er noen timer der det fortsatt er noe oppskyting, som om de ønsker å vise at de har det siste ordet.

– Vi følger situasjonen nøye, sa kilden.

 

Mange skoler stengt i sør på fredag

Etter de sporadiske rakettene og en økende sikkerhetsbekymring bestemte flere kommuner i sør seg for å holde barna hjemme fra skolen på fredag, blant dem Ashdod, Ashkelon, Beersheba, Ofakim og Gan Yavne. Barn i Israel har halv skoledag på fredager.

I Hof Ashkelon, Shaar Hanegev og Kiryat Malachi blir det skole som vanlig. Også Ben Gurion universitet i Beersheba holder åpent fredag.

Ofakims borgermester Tzvik Grienfield kritiserte at noen skoler blir stengt, mens andre holder åpent i sør. Griendfield sier at skolene i sør som holder stengt «motsier sivilforsvarets instruksjoner og skaper forvirring i andre byer. Sivilforsvaret må stoppe denne uholdbare situasjonen,» mener Grienfield.

Borgermesterne i de byene som har valgt å holde skolene stengt sier derimot at de daglige rakettangrepene sier sitt om at skolene ikke er trygge for barna, forteller Jerusalem Post.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise