– Islamsk Jihad hardt rammet

Rakettangrepene fra Gaza-stripen døde nesten helt hen før helgen. I løpet av en uke rammet IDF nesten 20 terrorceller som gjennomførte granat- og rakettangrep.

Terrorist avfyrer en granat.
Terrorist avfyrer en granat.

De israelske forsvarsstyrkene (IDF) opplyser at de bombet mer enn 40 mål på Gaza-stripen i løpet av den siste uken. Nesten 20 av aksjonene rettet seg mot terrorceller som deltok i granat- og rakettangrep. De andre målene var våpenlagre og underjordiske avfyringsramper for langtrekkende raketter.

Det er ventet at alle skoler i Sør-Israel vil holde åpent som vanlig søndag, skriver Jerusalem Post.

– Islamsk Jihad ble rammet hardt i den siste runden av vold, men rakettangrepene fortsatte en stund fordi de må ha det siste ordet, sier en sentral kilde i IDF.

De fem dagene da konflikten var mest intens, fra fredag 9. til onsdag 14. mars, avfyrte Islamsk Jihad nærmere 300 raketter. Et større antall av disse slo ned på Gaza-stripen, og nådde ikke inn i Israel, og nesten 60 ble stanset av rakettforsvarssystemet Iron Dome.

Allerede tirsdag 13. mars sendte Islamsk Jihad bønn til Egypt om å få en våpenhvile med Israel.

 

Forrige artikkelKrever avgang for FN-ansatt som tvitret falskt Gaza-bilde
Neste artikkel80 syriske soldater drept i harde kamper
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.