Palestiner som planla å kidnappe israelsk soldat arrestert

Shin Bet avslørte og avverget et kidnappings- og terrorforsøk i Eilat i februar. Muhammad abu-Adara ble arrestert før han fikk satt planene i verk.
En utbrent buss etter terrorangrepet i Eilat-området i august 2011. (Foto: IDF)
En utbrent buss etter terrorangrepet i Eilat-området i august 2011. (Foto: IDF)

Etter at Muhammad abu-Adara denne uken ble tiltalt i Beersheba distriktsdomstol, ble det offentlig kjent at Shin Bet arresterte ham sist måned, melder Yedioth Aharonoth..

Abu-Adara er tiltalt for en rekke kriminelle handlinger, inkludert kontakt med en utenlandsk agent, medlemskap i en ulovlig organisasjon, planlegging av en kriminell handling og intensjon å skade landets sikkerhet. Abu-Adara kommer fra en velkjent Hamas-familie i Rafah. Han ble arrestert da han prøvde å krysse Gazas grenseovergang til Israel sammen med noen andre. Han ble anholdt og overlevert til Shin Bet for videre etterforskning. Under etterforskningen innrømmet han at han rømte til Sinai via en tunnel på grunn av kriminelle handlinger han hadde utført.

 

Samarbeidet med kjent terrorist

Etter noen måneder i Sinai kom Yunes Shaluf, også Hamas-medlem og fra Rafah, som opererer som Hamas kommandørkaptein innen artilleriet og er ansvarlig for Hamas sin utsiktspost i Sinai. Shaluf spurte om Adara kunne jobbe for Hamas i Sinai og observere og fotografere israelske militære utkikksposter lands grensen som forberedelse på et terrorangrep. Abu-Adara sa seg enig i å gjøre dette, og ble så smuglet til Gaza-stripen via en tunnel av Hamas.

I Gaza ble han fortalt at hans oppgave var å utforske mulige mål og steder for å samle informasjon om mulige Sinai-angrep. Han samarbeidet med Shaluf om å samle informasjon og så på hvordan sikkerhetsstyrkene jobbet og hvordan utkikkspostene fungerte ved grenseovergangen.

De to samlet også informasjon om sivile mål, for det meste i Eilat. Etter mye planlegging møtte Adara og Shaluf med en tredje person, Raed Atar. Atar har vært involvert i en rekke terrorangrep mot israelske mål og deltok i kidnapping av Gilad Shalit i juni 2006.  Adara sa seg villig til å avfyre antitank-raketter mot militære og sivile mål ved den israelske grensen mot Sinai. Han planla også å skyte raketter fra Sinai mot Israel. Atar fortalte ham at målet ved angrepet var å kidnappe en israelsk soldat. Atar hadde også et annet mål, nemlig et annet angrep der de ville sende inn en terrorcelle til Eilat. Adara innrømmet i løpet av etterforskningen at han hadde sagt seg villig til å hjelpe Atar med dette.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise