Nasaret-imam dømt for oppfordring til “jødeslakt”

Retten sier at sjeik Nazem Abu Salim Scapas’ prekner oppfordret to terrorceller til å angripe ikke-muslimer.

Illustrasjon: Rusty Stewart
Illustrasjon: Rusty Stewart

Nazem Abu Salim Scapa, en imam fra Nasaret, ble søndag dømt for oppvigling til terror og for å støtteterrororganisasjoner skriver Yedioth Aharonoth.

Nasarets forhørsrett sa at Scapas fredagsprekner i Shihab al-Din-moskeen inspirerte to terrorceller til å angripe jøder og kristne. En av gruppene har også blitt siktet for drapet av taxisjåføren Efim Weinstein i 2009.
Scapa har vært imam i Nasaret-moskeen i 15 år, men har også gitt prekner i andre moskeer, blant annet al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. Han ble arrestert i november 2010.

Etablerte gruppe og gav ut materiale som støtter jihad-ideologi
Påtalemyndighetene sa at i 1997 etablerte Scapa en gruppe som støtter jihad (hellig krig) ved navn Ansar Allah Bayit al-Maqdas al-Nasira (Tilhengere av Allah, Jerusalem, Nasaret). Gruppen har som symbol en kule i form av Klippemoskeen med et svart flagg på toppen. Dette er et symbol som også identifiseres med Taliban og andre radikale islamistiske ideologer

Imamen skal også ha gitt ut posters, hefter og manifester, samt laget en webside ved navn Muslim 48,som sprer jihad-ideologi. Scafa har også offentlig støttet Al-Qaida i sine artikler og har sendt ut pressemeldinger på vegne av Osama bin Laden.

Påtalemyndighetene sier en gruppe deltagere i gudstjenesten som hørte Scapas prekner adopterte en radikal islamistisk ideologi og utførte en rekke voldelige kriminelle handlinger mot ikke-muslimer. En annen gruppe samlet inn våpen som skulle bli brukt mot israelske soldater og mot Pave Benedict XVI. Sistnevnte besøkte Israel i 2009. Andre igjen lovet å støtte en global jihad.

Oppfordret til halshugging og “slakt”
Dommer Lily Yung-Gefer nevner at Scapas prekner oppfordret til “voldelige hevnsaksjoner (halshugging) mot de som vanærer profeten [Muhammed]. Dette var ingen abstrakt anmodning om å ødelegge “heretikerne”, men en direkte anmodning til vold mot enhver som vanærer profetene og muslimer”. Dommeren sa at imamens utgivelser oppfordrer til det høyeste og farligste nivået av vold. Scapa oppfordret sine tilhengere til å «slakte og kjempe» skriver dommer Yung-Gefer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hans uttalelser er en klar anmodning om å begå mord, sier hun i dommer.

Påtalemyndighetenes advokat Yael Kochavi sier i respons til domsavsigelsen at domstolen har gjort det klart at talefriheten også har sine grenser:

– Retten […] dømte en imam som brøt loven med sitt ustyrlige oppvigleri, sier Kochavi til den israelske avisen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise