Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nasaret-imam dømt for oppfordring til «jødeslakt»

Illustrasjon: Rusty Stewart
Illustrasjon: Rusty Stewart
Retten sier at sjeik Nazem Abu Salim Scapas' prekner oppfordret to terrorceller til å angripe ikke-muslimer.

Nazem Abu Salim Scapa, en imam fra Nasaret, ble søndag dømt for oppvigling til terror og for å støtteterrororganisasjoner skriver Yedioth Aharonoth.

Nasarets forhørsrett sa at Scapas fredagsprekner i Shihab al-Din-moskeen inspirerte to terrorceller til å angripe jøder og kristne. En av gruppene har også blitt siktet for drapet av taxisjåføren Efim Weinstein i 2009.
Scapa har vært imam i Nasaret-moskeen i 15 år, men har også gitt prekner i andre moskeer, blant annet al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. Han ble arrestert i november 2010.

Etablerte gruppe og gav ut materiale som støtter jihad-ideologi
Påtalemyndighetene sa at i 1997 etablerte Scapa en gruppe som støtter jihad (hellig krig) ved navn Ansar Allah Bayit al-Maqdas al-Nasira (Tilhengere av Allah, Jerusalem, Nasaret). Gruppen har som symbol en kule i form av Klippemoskeen med et svart flagg på toppen. Dette er et symbol som også identifiseres med Taliban og andre radikale islamistiske ideologer

Imamen skal også ha gitt ut posters, hefter og manifester, samt laget en webside ved navn Muslim 48,som sprer jihad-ideologi. Scafa har også offentlig støttet Al-Qaida i sine artikler og har sendt ut pressemeldinger på vegne av Osama bin Laden.

Påtalemyndighetene sier en gruppe deltagere i gudstjenesten som hørte Scapas prekner adopterte en radikal islamistisk ideologi og utførte en rekke voldelige kriminelle handlinger mot ikke-muslimer. En annen gruppe samlet inn våpen som skulle bli brukt mot israelske soldater og mot Pave Benedict XVI. Sistnevnte besøkte Israel i 2009. Andre igjen lovet å støtte en global jihad.

Oppfordret til halshugging og «slakt»
Dommer Lily Yung-Gefer nevner at Scapas prekner oppfordret til «voldelige hevnsaksjoner (halshugging) mot de som vanærer profeten [Muhammed]. Dette var ingen abstrakt anmodning om å ødelegge «heretikerne», men en direkte anmodning til vold mot enhver som vanærer profetene og muslimer». Dommeren sa at imamens utgivelser oppfordrer til det høyeste og farligste nivået av vold. Scapa oppfordret sine tilhengere til å «slakte og kjempe» skriver dommer Yung-Gefer.

– Hans uttalelser er en klar anmodning om å begå mord, sier hun i dommer.

Påtalemyndighetenes advokat Yael Kochavi sier i respons til domsavsigelsen at domstolen har gjort det klart at talefriheten også har sine grenser:

– Retten […] dømte en imam som brøt loven med sitt ustyrlige oppvigleri, sier Kochavi til den israelske avisen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart