Israel kontrollerte skip i Middelhavet

Et frakteskip som seilte under liberisk flagg ble søndag stanset 260 kilometer utenfor kysten av Israel. IDF melder at “ingenting betydelig ble funnet”.

Våpen funnet ombord i skipet
Våpen funnet ombord i skipet "Victoria" (bakgrunnen) som var på vei til Gaza-stripen i mars 2011. (Foto: IDF)

Israelsk marine stanset søndag et frakteskip under liberisk flagg. Noen meldinger tyder på at skipet var på vei til Gaza-stripen. Israel oppretteholder en streng sjøblokade av det Hamas-kontrollerte området.

Skipet ble bordet for at soldatene kunne gjennomføre en “sikkerhetssjekk”, forklarer militære kilder.

På grunn av mistanker om at skipet kunne inneholde våpen til terrorgruppene i området, ble det bordet utenfor Israels nasjonale sjøgrenser, nærmere bestemt 260 kilometer fra kysten. Kildene sier til Yedioth Aharonoth at “ingenting av betydning ble funnet” ombord.

Tidligere har Israel stanset skip som kom nærmere til kyststripen, og eskortert skipene til israelsk havn.

Forrige artikkel– Vår fiende, Sion, er satan med hale
Neste artikkelGassavtalen mellom Israel og Egypt avsluttet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no