Nakba-markeringen i gang

Palestinske demonstranter kastet brannbomber mot en IDF-stilling natt til tirsdag. Israel er også angrepet med minst én rakett fra Gaza-stripen.

Illustrasjon: Edo Medicks
Illustrasjon: Edo Medicks

Det ble ikke rapportert om skadde etter at palestinske demonstranter begynte å kaste molotov-cocktail (brannbomber) mot en IDF-stilling nær Hebron i natt. I løpet av nattetimene skal palestinske terrorister ha avfyrt en rakett fra Gaza-stripen som landet i Sha’ar Hanegev-regionen. Heller ikke her ble det meldt om skader.

15. mai markerer mange palestinere Nakba-dagen. De ser det som en katastrofe (arabisk: nabka) at Israel erklærte sin uavhengighet 14. mai 1948.

Roligere tilstander
Kilder i den militære etterretningen sier de ikke frykter samme tilstander som i 2011, da hundrevis av demonstranter stormet mot Israels grenser i Sør-Libanon og Syria. Likevel tar de ingen sjanser, understreker kilden. IDF og politi har utplassert ekstra personell ved viktige proteststeder, for å være beredt ved eventuelle sammenstøt.

Forrige artikkelIsrael frigjør hundre lik av palestinske fanger
Neste artikkelFlertallet av iranerne ønsker demokrati
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no