Terrorangrep mot Eurovision forhindret

Israels Eurovision-bidrag Izabo kunne blitt rammet av terrorangrep i Aserbajdsjan. (Foto: Na'aman Sa'ar Stavy)
Israels Eurovision-bidrag Izabo kunne blitt rammet av terrorangrep i Aserbajdsjan. (Foto: Na'aman Sa'ar Stavy)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Hovedmålet for gruppen var å gjennomføre terrorangrep i Baku under Eurovision. Som et resultat av det ble det tatt grep og 40 medlemmer av grupperingen ble arrestert, hevder sikkerhetsdepartementet i en uttalelse.

Blant de planlagte målene var Crystal Hall, hvor selve arrangementet ble avholdt. Andre mål var Aserbajdsjans president Ilham Aliyev, ulike politibygninger, hoteller, moskeer og andre religiøse steder. Et av hotellmålene var Hilton Baku, der den israelske Eurovision-delegasjonen og bandet Izabo holdt til.

Lokal terrorgruppe
Vokalist Alom Amir forteller om hvordan de mistenkte at noe var i gjære mens de fortsatt var på plass i Baku.

– Først plasserte de tre sikkerhetsvakter med oss, før de kom med flere og flere vakter. Til slutt hadde vi elleve vakter.

De arresterte skal tilhøre en lokal terrororganisasjon, med forbindelser til geriljastyrker i den russiske regionen Dagestan. Myndighetene i Aserbajdsjan skal ha valgt å ikke gå ut med informasjonen mens sangkonkurransen pågikk, for å unngå panikk.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag