Sommerferie og raketter

Onsdag 20. juni var den siste skoledagen for israelske skolebarn. I Sør-Israel ble de siste skoledagene preget av uvanlig stress – rakettangrep fra Gaza-stripen.

Rakett avfyrt fra Gaza-stripen inn mot Sør-Israel. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi)
Rakett avfyrt fra Gaza-stripen inn mot Sør-Israel. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


I alt går 635.000 israelske elever på ungdomsskole og videregående. 103.000 ungdommer er ferdige med videregående skole og skal ut i livet.

Men for ungdommen i sør blir feriegleden blandet med stress som skriver seg fra det store antallet raketter som er skutt ut fra Gaza mot Israel de siste dagene av skoleåret. Når raketter kommer, går alarmen i det området det skytes mot. Da har man kort tid på seg (kortere jo nærmere Gaza man bor) til å komme seg i bomberom. Er det om natten, er det ikke alltid lett å sovne igjen straks alarmen er over. Og kommer det en ny alarm, kanskje flere ganger, blir det lite søvn.

Mange elever i Sør-Israel kom derfor nokså søvndrukne til avslutnings-samlingene den siste dagen, rapporterte , påpekte Yael Branovsky på israelhayom.com 21. juni 2012.

 

”Vi er vant til det”

Men ellers tar ungdommer flest rakett-angrepene med ro. ”Vi er vant med dem,” sier de. Israel har gode rutiner som reduserer risikoen for å bli skadet ganske kraftig. Men uansett betyr angrep med raketter og granater et økt stress-nivå. Israel kan ikke leve med mange raketter over lengre tid. Det ville påføre ungdommen varig skade.

 

Person skadet i Sderot

Lørdag morgen ble en israelsk mann moderat skadet av rakettnedslag i Sderot-området. To andre personer fikk sjokkskader og en fabrikkbygning ble påført skader.

Israel ble angrepet med minst 12 raketter i morgentimene lørdag.

Israelske luftstyrker har rammet tre mål tilknyttet terrorgrupper på Gaza-stripen natt til lørdag. Palestinske kilder melder at en militant palestiner er drept, og mellom 17 og 21 personer skadet.

 

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 

Forrige artikkel– Verden er lammet overfor Syria, dårlig tegn for Iran
Neste artikkelSommer på miff.no
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no