– Hizbollah-mann arrestert på Kypros planla angrep på israelske mål

En libanesisk-svensk mann er arrestert på Kypros mistenkt for å planlegge angrep mot israelske turister. Hadde Hizbollah angrepet et israelsk fly, ville det vært som en krigserklæring fra Iran.
El Al-fly. (Illustrasjonsfoto: caribb, flickr.com)
El Al-fly. (Illustrasjonsfoto: caribb, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En 24 år gammel libaneser med svensk pass er arrestert på Kypros etter tips fra israelsk etterretning. Mannen hadde bilder av israelske mål og informasjon om rutetider til israelske fly.

Mannen kom til Kypros som en turist 5. juli. Kort tid etterpå ble politiet varslet. Selve arrestasjonen fant sted 7. juli, da kypriotiske sikkerhetsstyrker gikk til aksjon mot mannens hotell i Limassol.

I første omgang avviste mannen alle forbindelser til Hizbollah, men etter intense forhør skal han nå ha innrømmet medlemskap i terrorgruppen, melder den kypriotiske avisen Sigma Live. Det ble funnet dokumenter hos ham som indikerer at han er leder for en terrorcelle som planla angrep mot et israelsk fly eller turistbuss, gjengir Ha’aretz fra avisen.

Hizbollah har også tidligere benyttet agenter med svensk pass. Den svenske statsborgeren Hussein Idris ble arrestert i Thailand i januar 2012, mistenkt for terrorplaner mot israelere.

Statsminister Benjamin Netanyahu understreket søndag at han holder Iran ansvarlig for de siste terrorplanene. Dersom Hizbollah hadde klart å angripe et israelsk fly, ville det vært det samme som en krigserklæring, skriver Amos Harel i en bakgrunnsartikkel i Ha’aretz. I løpet av det siste året er en rekke planlagte Hizbollah-angrep mot israelske mål blitt avverget.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise