– Hizbollah-mann arrestert på Kypros planla angrep på israelske mål

En libanesisk-svensk mann er arrestert på Kypros mistenkt for å planlegge angrep mot israelske turister. Hadde Hizbollah angrepet et israelsk fly, ville det vært som en krigserklæring fra Iran.

El Al-fly. (Illustrasjonsfoto: caribb, flickr.com)
El Al-fly. (Illustrasjonsfoto: caribb, flickr.com)

En 24 år gammel libaneser med svensk pass er arrestert på Kypros etter tips fra israelsk etterretning. Mannen hadde bilder av israelske mål og informasjon om rutetider til israelske fly.

Mannen kom til Kypros som en turist 5. juli. Kort tid etterpå ble politiet varslet. Selve arrestasjonen fant sted 7. juli, da kypriotiske sikkerhetsstyrker gikk til aksjon mot mannens hotell i Limassol.

I første omgang avviste mannen alle forbindelser til Hizbollah, men etter intense forhør skal han nå ha innrømmet medlemskap i terrorgruppen, melder den kypriotiske avisen Sigma Live. Det ble funnet dokumenter hos ham som indikerer at han er leder for en terrorcelle som planla angrep mot et israelsk fly eller turistbuss, gjengir Ha’aretz fra avisen.

Hizbollah har også tidligere benyttet agenter med svensk pass. Den svenske statsborgeren Hussein Idris ble arrestert i Thailand i januar 2012, mistenkt for terrorplaner mot israelere.

Statsminister Benjamin Netanyahu understreket søndag at han holder Iran ansvarlig for de siste terrorplanene. Dersom Hizbollah hadde klart å angripe et israelsk fly, ville det vært det samme som en krigserklæring, skriver Amos Harel i en bakgrunnsartikkel i Ha’aretz. I løpet av det siste året er en rekke planlagte Hizbollah-angrep mot israelske mål blitt avverget.

 

Forrige artikkelFN gir Syria skylden for massakre
Neste artikkelConrad Myrland i Sandefjord: Et korrektiv til det norske bildet av Israel og palestinerne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.