Selvmordsbomber stod bak angrepet i Bulgaria

Antallet drepte har steget til minst åtte personer, etter det som viser seg å ha vært et selvmordsangrep av en mann med falskt amerikansk ID-kort.

Sarafovo flyplass i Burgas (Foto: Wikipedia)
Sarafovo flyplass i Burgas (Foto: Wikipedia)

Israelske redningsmannskaper er nå på plass i Bulgaria for å sikre at de skadde israelerne kommer seg trygt hjem igjen. Senest torsdag morgen døde nok en israeler på sykehuset av de enorme skadene vedkommende pådro seg. Totalt er seks av de åtte drepte israelske statsborgere.

To sårede skal fortsatt være i svært kritisk tilstand og vil foreløpig ikke bli fraktet tilbake til Israel. Det vil imidlertid de 34 israelerne som pådro seg moderate eller lettere skader under angrepet, opplyser Times of Israel. De fleste av disse vil lande trygt i hjemlandet allerede torsdag ettermiddag.

Selvmordsbomber bak angrepet
Bulgarias statsminister Boyko Borisov sa torsdag morgen at opptakene til et sikkerhetskamera viser at Burgas-angrepet sannsynligvis var et selvmordsangrep. Bulgarsk sikkerhetstjeneste har på kameraene identifisert en mann som i over en time søker området på Sarafovo flyplass etter bussene som venter på israelske turister. Den samme mannen ble drept i onsdagens angrep, og var samtidig den av de drepte som hadde blitt kraftigst rammet av bomben.

Borisov lover at bulgarske myndigheter vil gjøre alt den kan for å avsløre de skyldige etter bombeangrepet og stille dem for retten.

– Jeg tror det bulgarske og det israelske folket vil komme sammen og forhindre en ny katastrofe av dette slaget, sier han.

Israel og Bulgaria gjennomfører nå en felles etterforskning av hendelsen. De amerikanske organisasjonene FBI og CIA bistår i arbeidet.

Forrige artikkelFørste israeler med toppjobb i FN
Neste artikkelUSA og Israel vurderer IDF-angrep mot syriske mål
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no