Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Tjue terrorister drept av Egypt

Et liknende egyptisk militærhelikopter ble tatt i bruk under Egypt-aksjonen onsdag morgen. (Illustrasjon: Rowan El Shimi)
Et liknende egyptisk militærhelikopter ble tatt i bruk under Egypt-aksjonen onsdag morgen. (Illustrasjon: Rowan El Shimi)
En gruppe gikk til angrep mot tre militære sjekkpunkt på Sinai natt til onsdag. Egypt svarte ved å sette inn helikoptre i jakten på terrorister på halvøya, for første gang siden 1973.

Den egyptiske regjeringens tålmodighet var allerede svært tynnslitt etter at seksten egyptiske soldater ble drept natt til mandag, i det en militærleir ble angrepet og to militære kjøretøy stjålet for å tas i bruk mot Israel.

Minst tjue terrorister skal ha blitt drept av de egyptiske styrkene tidlig onsdag morgen i den første luftfartsaksjonen på Sinai siden Yom Kippur-krigen. Et av de egyptiske sjekkpunktene som trolig ble angrepet er Al-Risa, som bare siden Hosni Mubaraks fall for halvannet år siden har blitt angrepet 28 ganger, skriver Times of Israel.

– Vi lyktes med å komme oss inn i landsbyen A-Touma. Vi drepte tjue terrorister og tilintetgjorde tre politibiler som de benyttet. Operasjonen pågår fortsatt, forteller en kilde i hæren overfor Reuters.

Vil bevare freden
I Kairo skal troen på at Israel stod bak angrepet som drepte de seksten egyptiske soldatene blant befolkningen. Store folkemengder protesterte tirsdag for utvisningen av Israels ambassadør Yaakov Amitai. Men president Mohammed Morsi sier han ønsker å opprettholde alle internasjonale avtaler, inkludert fredsavtalen med Israel.

Tirsdag kom det fram at de israelske myndighetene i Jerusalem vurderer å akseptere et egyptisk forslag om flere styrker på Sinai-halvøya for å bekjempe terroren, når og hvis en slik henvendelse måtte komme.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart