Gaza-terrorister angrep med raketter første skoledag

Sommerferien er i dag over for de fleste israelske skolebarn. Rakettalarmen gikk da barn i nærområdene til Gaza-stripen gikk til klasserommene i dag morges.

Skolejenter i Sderot. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Skolejenter i Sderot. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)

Kassam-raketten fra Gaza-stripen slo ned i åpent området utenfor byen Sderot. Angrepet skjedde omkring samtidig med at skoledagen begynte, rapporterer Yedioth Aharonoth.

Søndag ble Israel angrepet med tre raketter, uten at det er rapportert om personskader. I to av eksplosjonene ble bygninger noe skadet.

Også de siste dagene av forrige skoleår, ble israelske barn utsatt for rakettangrep fra Gaza-stripen.

Palestinske terrorister på Gaza-stripen avfyrer ofte sine raketter i morgentimene eller på ettermiddagen, da de vet at flest mulig sivile israelere er på vei til og fra skole og jobb. Målet er å maksimere skade og drap. I perioder med ekstra mange rakettangrep har et stort antall skoler valgt å stenge.

På Gaza-stripen er situasjonen annerledes. Palestinske foreldre vet at Israel gjør stor innsats for å unngå å ramme sivile mål, og anser det derfor trygt å sende sine barn til skolen, også i perioder med mange israelske luftaksjoner.

 

To millioner tilbake på skole

Mandag var sommerferien over for omkring to millioner elever og studenter. Tradisjonelt har sommerferien blitt avsluttet 1. september i Israel, men på grunn av reformer er skolestart framskyndet, skriver Yedioth Aharonoth.

145.374 førsteklassinger møtte fram til sin første skoledag.

Forrige artikkelMøte i MIFF Stavanger
Neste artikkelAtombomben skal forkorte tiden til Israel blir stemt ut av historien
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.