Tyskland inngikk avtale med terrorister

Vest-tyske myndigheter holdt hemmelige møter med Svart September for å be om stans i angrep på tysk jord. Palestinerne på sin side krevde anerkjennelse av PLO. Kort tid senere stanset etterforskning av München-massakren.

Et medlem av Svart September, terrorgruppen som drepte 11 israelske OL-deltakere. (Arkivfoto: AP)
Et medlem av Svart September, terrorgruppen som drepte 11 israelske OL-deltakere. (Arkivfoto: AP)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Sommerolympiaden i 1972 var i München, som lå i det daværende Vest-Tyskland. Under olympiaden ble 11 israelske idrettsmenn massakrert av den palestinske terror-organisasjonen Svart September.

[Det viste seg siden at organisasjonen hadde tette bånd til Fatah og Yasser Arafat, selv om det ble benektet den gangen. Navnet Svart September viser til kampene i og mot Jordan i september 1970, da kong Hussein brukte ganske hardhendte metoder for å slå ned et PLO-opprør. Israels rolle var å true syrerne til ikke å blande seg inn i krigen.]

Det tyske magasinet Der Spiegel har nå meldt at Vest-Tyskland samarbeidet med Svart September etter massakren. Ifølge meldingen holdt vest-tyske myndigheter hemmelige møter for å unngå flere angrep på tysk jord av palestinske terror-grupper.

Flere måneder etter massakren møtte daværende vest-tyske utenriksminister Walter Scheel med ledere fra Svart September for å “bygge tillit” med gruppen. Også en vest-tysk diplomat, Walter George Novak deltok i møtene. Han traff også Abu Yusuf (Yusuf Najjar). En uke etter det møtet ble Yusuf drept av en israelsk kommando-gruppe i Libanon.

Det var også andre møter med høytstående representanter for Svart September. Vest-tyskerne forsøkte å oppnå at det ikke skulle bli flere angrep på tysk jord. Palestinerne forsøkte å oppnå at vest-tyskerne anerkjente PLO.

Etter samtalene besluttet den vest-tyske regjeringen å droppe den strafferettslige etterforskningen mot dem som hadde deltatt i München-massakren. Noen uker etterpå kunngjorde det vest-tyske utenriksdepartementet at etterforskningen var stanset.

Fem år etter massakren spurte Frankrike Vest-Tyskland om vest-tyskerne ønsket å få utlevert Abu Daoud, en av dem som hadde planlagt München-angrepet. Vest-tyskerne nektet å svare på spørsmålet.

Der Spiegel, som er gjengitt av Israel Hayom og andre israelske medier, forteller også om hvordan vest-tyske representanter fikk sympati for palestinernes sak. I post fra det vest-tyske utenriksdepartementet ble München-massakren omtalt som “en motstandshandling”.

Den israelske enken etter en av de drepte idrettsmennene sier at meldingen i Der Spiegel ikke er overraskende. De som har fulgt med, har sett lenge at det var slik det var. Det eneste nye er at det blir sagt rett ut.

At Vest-Tyskland og andre land lot terrorister drepe israelere så godt som straffefritt, er en viktig grunn til at Israel måtte føre en så hard krig mot terror. Når terrorister ikke ble arrestert i ulike land, hadde Israel ofte ikke noe annet alternativ enn å drepe dem for å stanse deres virksomhet.

I boken Gideon’s Spies, opplyser den britiske journalisten Gordon Thomas at også britiske myndigheter på 1980-tallet inngikk hemmelig avtale med PLOs terrorister for å unngå angrep på britisk jord. Vest-Europas ettergivenhet overfor palestinsk terrorisme lærte andre militante grupper at terror lønner seg som et politisk virkemiddel. Les mer om dette i artikkelen Den egentlige årsaken til terror fra år 2004.

Forrige artikkelNi jødiske ungdommer tiltalt for rasistisk motivert vold
Neste artikkelHamas distanserer seg fra Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no