IDF stanset rakettangrep fra terrorcelle

En gruppe palestinere på Gaza-stripen gjorde seg klar til å avfyre raketter mot Israel da de ble stanset av et israelsk luftangrep i natt. Torsdag morgen ble en terrorcelle som utplasserte eksplosiver i grenseområdet rammet. NTB har sin vanlige vri.

Palestinske terrorister avfyrer raketter mot Israel.
Palestinske terrorister avfyrer raketter mot Israel.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Nyhetsbyrået NTB velger sin vanlige vinkling i tittel og ingress når de rapporterer om den første episoden. «Tre drept i israelsk angrep mot Gazastripen,» skriver NTB. Først i brødteksten får vi vite at angrepet «var rettet mot militante palestinere som forberedte et rakettangrep mot Israel». Forsvarsstyrkene som beskytter sivilbefolkningen fra rakettangrep blir framstilt som aggressor i overskrift og ingress. NTB har foreløpig ikke fått med seg den siste episoden, men vi kan vente at de oppdaterer antallet drepte, uten å endre sin vinkling.

Ifølge palestinske kilder ble totalt fem palestinere drept i de to uavhengige hendelsene. Tre militante palestinere ble drept i luftangrepet mot gruppen som forberedte rakettangrep. Ifølge ubekreftede meldinger tilhørte mennene de væpnede styrkene til Islamsk Jihad. IDF opplyser at terrorcellen også tidligere har avfyrt raketter mot Israel.

To militante palestinere ble drept i angrepet mot gruppen som utplasserte eksplosiver i grenseområdet, melder Jerusalem Post. Israelske luftstyrker og bakkestyrker deltok i aksjonen.

Hittil i år er Israel angrepet med over 450 raketter og granater, ifølge IDF.

 

Forrige artikkelEgypt trekker tilbake noen stridsvogner
Neste artikkelVannsisterne fra det første templets tid funnet i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.