IDF stanset rakettangrep fra terrorcelle

En gruppe palestinere på Gaza-stripen gjorde seg klar til å avfyre raketter mot Israel da de ble stanset av et israelsk luftangrep i natt. Torsdag morgen ble en terrorcelle som utplasserte eksplosiver i grenseområdet rammet. NTB har sin vanlige vri.
Palestinske terrorister avfyrer raketter mot Israel.
Palestinske terrorister avfyrer raketter mot Israel.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Nyhetsbyrået NTB velger sin vanlige vinkling i tittel og ingress når de rapporterer om den første episoden. «Tre drept i israelsk angrep mot Gazastripen,» skriver NTB. Først i brødteksten får vi vite at angrepet «var rettet mot militante palestinere som forberedte et rakettangrep mot Israel». Forsvarsstyrkene som beskytter sivilbefolkningen fra rakettangrep blir framstilt som aggressor i overskrift og ingress. NTB har foreløpig ikke fått med seg den siste episoden, men vi kan vente at de oppdaterer antallet drepte, uten å endre sin vinkling.

Ifølge palestinske kilder ble totalt fem palestinere drept i de to uavhengige hendelsene. Tre militante palestinere ble drept i luftangrepet mot gruppen som forberedte rakettangrep. Ifølge ubekreftede meldinger tilhørte mennene de væpnede styrkene til Islamsk Jihad. IDF opplyser at terrorcellen også tidligere har avfyrt raketter mot Israel.

To militante palestinere ble drept i angrepet mot gruppen som utplasserte eksplosiver i grenseområdet, melder Jerusalem Post. Israelske luftstyrker og bakkestyrker deltok i aksjonen.

Hittil i år er Israel angrepet med over 450 raketter og granater, ifølge IDF.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise