IDF til aksjon mot Gaza, raketter mot Sør-Israel

Et israelsk militærhelikopter gikk søndag til aksjon mot terrorister på Gaza-stripen som planla storangrep mot Israel. Militante grupper svarte med å avfyre rundt 30 raketter og granater mot Sør-Israel.

Terrorister fra Islamsk Jihad gjør seg klare til å avfyre raketter mot israelske mål. (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)
Terrorister fra Islamsk Jihad gjør seg klare til å avfyre raketter mot israelske mål fra Gaza. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi)

Ti mennesker ble skadet, to av dem alvorlig, da IAF gjennomførte et målrettet angrep mot to menn på en motorsykkel sør på Gaza-stripen søndag ettermiddag. Aksjonen ble gjennomført i samarbeid med Shin Bet. Tla’ath Halil Muhammad Jerbi (23) og Abdullah Muhamed Hassan Maqawi (24) planla et nært forestående terrorangrep, som var ment å ramme både israelske soldater og sivile, opplyser israelske sikkerhetskilder.

Jerbi skal ha vært involvert i en rekke tidligere angrep mot Israel, samt produksjon av raketter. Han var også dypt involvert i terrorangrepet mot grensen mellom Egypt og Israel i juni, da én israelsk statsborger ble drept, sier IDF. Hamas-myndighetene på Gaza-stripen hevder at begge av dem var ansatte i regjeringskontorene.

Som et svar på den israelske aksjonen, ble 30 raketter og granater avfyrt fra Gaza-stripen av palestinske terrorister natt til mandag. Det har blitt rapportert om enkelte skader på boligområder i Eshkol-regionen i Sør-Israel, men ikke om personskader, melder Ha’aretz.

Forrige artikkelVirker sanksjonene mot Iran?
Neste artikkelBarak ville inn på Likuds valgliste
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no