– Palestinerne har ikke forkastet væpnet kamp

Et sentralstyremedlem i Fatah, Mahmoud Aloul, understreker at palestinerne aldri har forkastet tanken om væpnet kamp mot Israel.

Foto: Rusty Stewart
Foto: Rusty Stewart

Under et intervju med den palestinske fjernsynskanalen Watan TV mandag 8. oktober, sier Aloul at palestinerne for øyeblikket er enige om å føre en “folkelig motstandskamp mot okkupasjonen, har ingen fjernet ‘væpnet motstand’ fra ordboken sin”.

Han bekrefter også at Fatahs politiske program fortsatt sier at “motstandskamp er en legitim måte å bekjempe okkupasjonen på”. Men for øyeblikket er konsensus at en slik motstandskamp skal være ikke-voldelig, sier han.

Sentralstyremedlem Aloul kritiserer også de palestinske myndighetene. Han mener de har skapt en alt for høy forventning blant palestinere flest, om at en palestinsk stat vil bli opprettet.

– Det palestinske lederskapet har begått en synd når det gjelder dannelsen av en uavhengig palestinsk stat. Å bygge sykehus og skoler betyr ikke at vi bare kan erklære en stat. Palestinerne har store forventninger til budskapet de får fra sitt lederskap.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Kilde: En artikkel av den arabisk-israelske journalisten Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post.

Forrige artikkelForbud mot omskjæring gikk ut på dato før opplysningstiden
Neste artikkelØkende antisemittisk vold i Frankrike
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -