– Palestinerne har ikke forkastet væpnet kamp

Foto: Rusty Stewart
Foto: Rusty Stewart

Under et intervju med den palestinske fjernsynskanalen Watan TV mandag 8. oktober, sier Aloul at palestinerne for øyeblikket er enige om å føre en “folkelig motstandskamp mot okkupasjonen, har ingen fjernet ‘væpnet motstand’ fra ordboken sin”.

Han bekrefter også at Fatahs politiske program fortsatt sier at “motstandskamp er en legitim måte å bekjempe okkupasjonen på”. Men for øyeblikket er konsensus at en slik motstandskamp skal være ikke-voldelig, sier han.

Sentralstyremedlem Aloul kritiserer også de palestinske myndighetene. Han mener de har skapt en alt for høy forventning blant palestinere flest, om at en palestinsk stat vil bli opprettet.

– Det palestinske lederskapet har begått en synd når det gjelder dannelsen av en uavhengig palestinsk stat. Å bygge sykehus og skoler betyr ikke at vi bare kan erklære en stat. Palestinerne har store forventninger til budskapet de får fra sitt lederskap.

Kilde: En artikkel av den arabisk-israelske journalisten Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag