Også palestinske dødstall har vært lave med Netanyahu

Palestinske dødstall per år under statsminister Benjamin Netanyahus andre periode har vært nesten halvparten av de årlige dødstallene under den første intifadaen og Oslo-prosessen og en liten brøkdel i forhold til den andre intifadaen.
Grafen viser hvordan antallet palestinere drept i konflikt med israelske sikkerhetsstyrker har vært relativt lavt under statsminister Benjamin Netanyahus to regjeringsperioder. (Data: B'Tselem, Graf: MIFF)
Grafen viser hvordan antallet palestinere drept i konflikt med israelske sikkerhetsstyrker har vært relativt lavt under statsminister Benjamin Netanyahus to regjeringsperioder. (Data: B'Tselem, Graf: MIFF)

Israelske dødstall i konflikt med palestinske væpnede grupper har vært betydelig lavere under statsminister Benjamin Netanyahu enn andre israelske statsministere de siste tiårene, påpeker Miff.no i dag. Det samme gjelder for antallet palestinere som er drept i konflikt med israelske sikkerhetsstyrker.

I 1999, da Netanyahu var statsminister frem til juli, og Ehud Barak overtok i siste halvdel, ble kun 8 palestinere drept av israelske sikkerhetsstyrker, ifølge B’Tselem. Dette er det laveste tallet for ett år siden palestinerne startet voldelig motstandskamp under den første intifadaen i 1987.

I 1997 og 1998, da Netanyahu var statsminister i to hele kalenderår, ble 18 og 21 palestinere drept per år. I de ni foregående årene ble 143 palestinere drept per år, fortsatt ifølge B’Tselem.

Fra 2000 til 2009, da Ehud Barak, Ariel Sharon og Ehud Olmert var statministre, varierte dødstallene fra 190 [2005] til 1031 [2002] per år, viser statistikk gjengitt fra B’Tselem på Wikipedia. I hele perioden var dødstallene 646 per år.

Etter Gaza-krigen var slutt 19. januar 2009 til 31. august 2012 er totalt 306 palestinere drept av israelske sikkerhetsstyrker, opplyser B’Tselem. Netanyahu har vært statsminister i nesten hele denne perioden, han startet sin andre periode 31. mars 2009. Under Netanyahu har antallet drepte palestinere dermed gått ned til omkring 87 per år.

Dette utgjør dødstall på 13,7 prosent i forhold til perioden 2000 til 2009.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise