Også palestinske dødstall har vært lave med Netanyahu

Palestinske dødstall per år under statsminister Benjamin Netanyahus andre periode har vært nesten halvparten av de årlige dødstallene under den første intifadaen og Oslo-prosessen og en liten brøkdel i forhold til den andre intifadaen.

Grafen viser hvordan antallet palestinere drept i konflikt med israelske sikkerhetsstyrker har vært relativt lavt under statsminister Benjamin Netanyahus to regjeringsperioder. (Data: B'Tselem, Graf: MIFF)
Grafen viser hvordan antallet palestinere drept i konflikt med israelske sikkerhetsstyrker har vært relativt lavt under statsminister Benjamin Netanyahus to regjeringsperioder. (Data: B'Tselem, Graf: MIFF)

Israelske dødstall i konflikt med palestinske væpnede grupper har vært betydelig lavere under statsminister Benjamin Netanyahu enn andre israelske statsministere de siste tiårene, påpeker Miff.no i dag. Det samme gjelder for antallet palestinere som er drept i konflikt med israelske sikkerhetsstyrker.

I 1999, da Netanyahu var statsminister frem til juli, og Ehud Barak overtok i siste halvdel, ble kun 8 palestinere drept av israelske sikkerhetsstyrker, ifølge B’Tselem. Dette er det laveste tallet for ett år siden palestinerne startet voldelig motstandskamp under den første intifadaen i 1987.

I 1997 og 1998, da Netanyahu var statsminister i to hele kalenderår, ble 18 og 21 palestinere drept per år. I de ni foregående årene ble 143 palestinere drept per år, fortsatt ifølge B’Tselem.

Fra 2000 til 2009, da Ehud Barak, Ariel Sharon og Ehud Olmert var statministre, varierte dødstallene fra 190 [2005] til 1031 [2002] per år, viser statistikk gjengitt fra B’Tselem på Wikipedia. I hele perioden var dødstallene 646 per år.

Etter Gaza-krigen var slutt 19. januar 2009 til 31. august 2012 er totalt 306 palestinere drept av israelske sikkerhetsstyrker, opplyser B’Tselem. Netanyahu har vært statsminister i nesten hele denne perioden, han startet sin andre periode 31. mars 2009. Under Netanyahu har antallet drepte palestinere dermed gått ned til omkring 87 per år.

Dette utgjør dødstall på 13,7 prosent i forhold til perioden 2000 til 2009.

 

Forrige artikkelLyst på ny sykkel til 200 kroner?
Neste artikkelHer er grafen som forklarer hvorfor israelerne foretrekker Netanyahu
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.