Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas står bak intensiverte rakettangrep mot Israel

Rakettangrepene mot Israel dominerer på forsidene i de engelsk-språklige israelske nettavisene onsdag ettermiddag.
Rakettangrepene mot Israel dominerer på forsidene i de engelsk-språklige israelske nettavisene onsdag ettermiddag.
To utenlandske arbeidere ble alvorlig skadet da raketter fra Gaza-stripen slo ned i Eshkol-området onsdag morgen. Også flere andre personer på israelsk side er skadet etter et bombardement med nærmere 70 raketter. Hamas-regimet melder at de er direkte involvert i angrepene.

Israel er hittil angrepet med nærmere 70 raketter og granater, melder IDF på Twitter tidlig onsdag ettermiddag. Hamas har publisert video av et rakettbatteri som avfyrer raketter mot Israel. Gruppen hevder at bildene er fra onsdag morgen.

Etter Gaza-krigen i januar 2009 har Hamas bare i noen få tilfeller tatt på seg ansvar for rakettangrep mot Israel. Hamas-regimet har spilt et dobbeltspill, påpeker Ha’aretz-journalistene Amos Harel og Avi Issacharoff. Noen ganger finansierte Hamas den militære aktiviteten til andre organisasjoner, andre ganger, da de fryktet et større israelsk svar som kunne sette stabiliteten til sitt eget regime i fare, gjorde de tiltak for å holde de mindre organisasjonene tilbake fra å angripe Israel.

Det israelske sivilforsvaret har bedt alle israelere som bor innenfor en radius på ti kilometer fra Gaza om å holde seg innendørs eller gå i tilfluktsrom

 

Rakett mot kylling-farm

En av rakettene slo ned i en kylling-farm i Eshkol-området. Tre utenlandske arbeidere er fraktet til sykehus etter eksplosjonen, to av dem med alvorlige skader, melder Times of Israel. Minst syv hus i området har fått direkte treff.

Rakettforsvarssystemet Iron Dome har stanset syv raketter som var på vei i retning storbyen Ashkelon, melder Yedioth Aharonoth.

Hamas og PRC sier de står ansvarlig for angrepene, som de omtaler som «hellige oppdrag». Gruppene hevder de startet bombardementet som et svar på de «pågående forbrytelser fra fienden». Fire palestinere er drept og 10 skadet i løpet av de siste 48 timene, skriver Hamas.

Tre av de drepte palestinerne ble drept tirsdag kveld, da Israel gjennomførte to luftangrep mot terrorceller involvert i rakettangrep mot Israel nord på Gaza-stripen. Luftoperasjonene kom etter at flere raketter og granater hadde blitt avfyrt mot Israel tidligere på dagen. De drepte var alle Hamas-soldater.

 

Den israelske kapteinen Ziv Shilon mistet tirsdag morgen en arm da militante palestinere utløste en veibombe like ved grensen til Gaza-stripen.
Den israelske kapteinen Ziv Shilon mistet tirsdag morgen en arm da militante palestinere utløste en veibombe like ved grensen til Gaza-stripen.

Offiser mistet arm

Tirsdag morgen ble  kaptein Ziv Shilon alvorlig skadet av en veibombe under en patrulje langs grensen mot Gaza-stripen. Shilon mistet en arm i eksplosjonen. I ettertid har både Hamas og PRC tatt på seg ansvaret for bomben.

– Til tross for eskaleringen forsetter varer, drivstoff, og vanntilførsel fra og gjennom Israel til Gaza som vanlig, opplyser kaptein Bjørn Hermann ved IDFs talsmannskontor i en pressemelding.

 

Besøk fra Qatar

Tirsdag gjennomførte Qatars emir sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani et besøk på Gaza-stripen. Dette skal være det første offisielle besøk av en statsleder siden Hamas tok makten på Gaza-stripen i et blodig kupp sommeren 2007. Hamas feiret besøket som en diplomatisk seier. Hamas-talsmann Fawzi Barhoum holder Israel ansvarlig for den militære opptrappingen etter emirens besøk, og hevder det kommer som en hevn fordi Hamas klarte å «bryte blokaden» med Qatar-besøket.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart