Hamas står bak intensiverte rakettangrep mot Israel

To utenlandske arbeidere ble alvorlig skadet da raketter fra Gaza-stripen slo ned i Eshkol-området onsdag morgen. Også flere andre personer på israelsk side er skadet etter et bombardement med nærmere 70 raketter. Hamas-regimet melder at de er direkte involvert i angrepene.

Rakettangrepene mot Israel dominerer på forsidene i de engelsk-språklige israelske nettavisene onsdag ettermiddag.
Rakettangrepene mot Israel dominerer på forsidene i de engelsk-språklige israelske nettavisene onsdag ettermiddag.

Israel er hittil angrepet med nærmere 70 raketter og granater, melder IDF på Twitter tidlig onsdag ettermiddag. Hamas har publisert video av et rakettbatteri som avfyrer raketter mot Israel. Gruppen hevder at bildene er fra onsdag morgen.

Etter Gaza-krigen i januar 2009 har Hamas bare i noen få tilfeller tatt på seg ansvar for rakettangrep mot Israel. Hamas-regimet har spilt et dobbeltspill, påpeker Ha’aretz-journalistene Amos Harel og Avi Issacharoff. Noen ganger finansierte Hamas den militære aktiviteten til andre organisasjoner, andre ganger, da de fryktet et større israelsk svar som kunne sette stabiliteten til sitt eget regime i fare, gjorde de tiltak for å holde de mindre organisasjonene tilbake fra å angripe Israel.

Det israelske sivilforsvaret har bedt alle israelere som bor innenfor en radius på ti kilometer fra Gaza om å holde seg innendørs eller gå i tilfluktsrom

 

Rakett mot kylling-farm

En av rakettene slo ned i en kylling-farm i Eshkol-området. Tre utenlandske arbeidere er fraktet til sykehus etter eksplosjonen, to av dem med alvorlige skader, melder Times of Israel. Minst syv hus i området har fått direkte treff.

Rakettforsvarssystemet Iron Dome har stanset syv raketter som var på vei i retning storbyen Ashkelon, melder Yedioth Aharonoth.

Hamas og PRC sier de står ansvarlig for angrepene, som de omtaler som “hellige oppdrag”. Gruppene hevder de startet bombardementet som et svar på de “pågående forbrytelser fra fienden”. Fire palestinere er drept og 10 skadet i løpet av de siste 48 timene, skriver Hamas.

Tre av de drepte palestinerne ble drept tirsdag kveld, da Israel gjennomførte to luftangrep mot terrorceller involvert i rakettangrep mot Israel nord på Gaza-stripen. Luftoperasjonene kom etter at flere raketter og granater hadde blitt avfyrt mot Israel tidligere på dagen. De drepte var alle Hamas-soldater.

 

Den israelske kapteinen Ziv Shilon mistet tirsdag morgen en arm da militante palestinere utløste en veibombe like ved grensen til Gaza-stripen.
Den israelske kapteinen Ziv Shilon mistet tirsdag morgen en arm da militante palestinere utløste en veibombe like ved grensen til Gaza-stripen.

Offiser mistet arm

Tirsdag morgen ble  kaptein Ziv Shilon alvorlig skadet av en veibombe under en patrulje langs grensen mot Gaza-stripen. Shilon mistet en arm i eksplosjonen. I ettertid har både Hamas og PRC tatt på seg ansvaret for bomben.

– Til tross for eskaleringen forsetter varer, drivstoff, og vanntilførsel fra og gjennom Israel til Gaza som vanlig, opplyser kaptein Bjørn Hermann ved IDFs talsmannskontor i en pressemelding.

 

Besøk fra Qatar

Tirsdag gjennomførte Qatars emir sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani et besøk på Gaza-stripen. Dette skal være det første offisielle besøk av en statsleder siden Hamas tok makten på Gaza-stripen i et blodig kupp sommeren 2007. Hamas feiret besøket som en diplomatisk seier. Hamas-talsmann Fawzi Barhoum holder Israel ansvarlig for den militære opptrappingen etter emirens besøk, og hevder det kommer som en hevn fordi Hamas klarte å “bryte blokaden” med Qatar-besøket.

Forrige artikkelAnn Cathrin og Linn møtte sin israelske pappa for første gang på over 20 år
Neste artikkelOpposisjon i Sudan: – Bombet våpenfabrikk tilhører Irans revolusjonsgarde
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.