Grad-rakett traff bygning i Netivot

Etter over hundre rakettangrep mot Israel i helgen, fortsetter rakettangrepen mandag morgen. To raketter på vei mot storbyen Ashkelon er stanset av Iron Dome. I Netivot får 20 personer behandling for sjokkskader etter Grad-raketten som gjorde skade på en bygning.

En Grad-rakett fra Gaza-stripen slo ned i denne bygningen i Netivot på morgenen mandag 12. november 2012. (Foto: IDF)
En Grad-rakett fra Gaza-stripen slo ned i denne bygningen i Netivot på morgenen mandag 12. november 2012. (Foto: IDF)

Søndag kveld kom det melding om at egyptisk etterretning prøvde å forhandle frem en våpenhvile mellom Hamas og Israel. Terrorgruppen Islamsk Jihad varslet sent søndag kveld at de ville holde seg til en våpenhvile, men dette løftet kom ikke til å vare lenge.

– Jeg har ikke noe tro på at våpenhvilen holder , sa Israels strategiminister Moshe Ya’alon i intervju med Hærens Radio mandag morgen. Mens intervjuet ennå pågikk slo Grad-raketten ned i en bygning i Netivot, melder Jerusalem Post.

I løpet av natten rammet israelske luftstyrker tre mål på Gaza-stripen, en underjordisk tunnel benyttet til terrorformål, et våpenlager og et avfyringssted for raketter.

– Dersom vi blir tvunget til å gå inn på Gaza-stripen for å gi Hamas en [alvorlig] smell og gjenopprette sikkerhet til alle Israels innbyggere, da vil vi ikke nøle med å gjøre det, sa forsvarsminister Ehud Barak søndag.

 

Forrige artikkelNRK endret presentasjon etter MIFFs reaksjon, men bare litt
Neste artikkelNetanyahu nest lengst tid som statsminister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.