Du tror det ikke før du får se det!

På Dagsrevyen 21 mandag kveld presenterte Midtøsten-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen en reportasje om rakettangrepene fra Gaza-stripen sett fra israelsk ståsted. NRK skal ha ros for å la israelere komme til orde.
En kibbutzleder forteller om skadene etter et Katyusha-angrep fra Gaza-stripen til NRKs Midtøsten-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen. (Skjermdump fra Dagsrevyen 21 mandag 12. november 2012)
En kibbutzleder forteller om skadene etter et Katyusha-angrep fra Gaza-stripen til NRKs Midtøsten-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen. (Skjermdump fra Dagsrevyen 21 mandag 12. november 2012)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Innslaget var en sjeldenhet i en NRK-fortelling fra Midtøsten som er blitt påvist som snever og forutsigbar. Miff.no sier ikke at slike innslag aldri tidligere har kommet, men det er svært langt mellom dem.

– Over hundre raketter er skutt fra Gaza over mot Israel bare siden helgen. Israel har svart med flyangrep, innledet programlederen i studio på Marienlyst.

Korrespondent Mikkelsen viste bilder fra et besøk i en israelsk kibbutz i nærheten av Gaza. Splintskadene i en bygning etter eksplosjonen av en Katyhusha-rakett var tydelige å se. Kibbutzlederen fortalte om personskader.

“Reparasjonsarbeidene [i kibbutzen] er allerede i gang,” fortalte Mikkelsen. [Han nevner det ikke, men det er fast politikk i kibbutzene som blir rammet av rakettene, at reparasjonene skal skje så snart som mulig. Dette skal sende signal til alle, både egne innbyggere og Israels fiender, at beboerne i området er kommet for å bli.]

Mikkelsen opplyste at rakettene som “de militante gruppene på Gaza-stripen” bruker nå er “tyngre” enn tidligere.

Innbyggerne i området krever handling, sa korrespondenten.  Han ga mikrofonen til israeleren Sasson Sarah, innbygger i byen Sderot, en by som er rammet av flere tusen raketter de siste årene.

– Alle steder det blir skutt fra, bør ødelegges fullstendig. Uansett om det er en skole, en moské eller et universitet bør det ødelegges, sa Sasson.

Den israelske hæren har svart med kraftig flyangrep som drepte flere palestinere i helgen. Regjeringen sier den er rede til å trappe opp, avsluttet Mikkelsen. I reportasjen satte han også fokus på at rakettangrepene, og hvordan Israel skal svare på dem, blir en viktig sak i den israelske valgkampen.

Etter utallige innslag og nærbilder fra Gaza, hvor de målrettede israelske luftaksjonene mot de militante palestinerne som står for rakettangrepene ofte blir framstilt som blindt bombardement mot Gazas sivilbefolkning, var dette et innslag som kan være med å balansere bildet som NRKs seere sitter igjen med.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise