Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Du tror det ikke før du får se det!

En kibbutzleder forteller om skadene etter et Katyusha-angrep fra Gaza-stripen til NRKs Midtøsten-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen. (Skjermdump fra Dagsrevyen 21 mandag 12. november 2012)
En kibbutzleder forteller om skadene etter et Katyusha-angrep fra Gaza-stripen til NRKs Midtøsten-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen. (Skjermdump fra Dagsrevyen 21 mandag 12. november 2012)
På Dagsrevyen 21 mandag kveld presenterte Midtøsten-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen en reportasje om rakettangrepene fra Gaza-stripen sett fra israelsk ståsted. NRK skal ha ros for å la israelere komme til orde.

Innslaget var en sjeldenhet i en NRK-fortelling fra Midtøsten som er blitt påvist som snever og forutsigbar. Miff.no sier ikke at slike innslag aldri tidligere har kommet, men det er svært langt mellom dem.

– Over hundre raketter er skutt fra Gaza over mot Israel bare siden helgen. Israel har svart med flyangrep, innledet programlederen i studio på Marienlyst.

Korrespondent Mikkelsen viste bilder fra et besøk i en israelsk kibbutz i nærheten av Gaza. Splintskadene i en bygning etter eksplosjonen av en Katyhusha-rakett var tydelige å se. Kibbutzlederen fortalte om personskader.

«Reparasjonsarbeidene [i kibbutzen] er allerede i gang,» fortalte Mikkelsen. [Han nevner det ikke, men det er fast politikk i kibbutzene som blir rammet av rakettene, at reparasjonene skal skje så snart som mulig. Dette skal sende signal til alle, både egne innbyggere og Israels fiender, at beboerne i området er kommet for å bli.]

Mikkelsen opplyste at rakettene som «de militante gruppene på Gaza-stripen» bruker nå er «tyngre» enn tidligere.

Innbyggerne i området krever handling, sa korrespondenten. Han ga mikrofonen til israeleren Sasson Sarah, innbygger i byen Sderot, en by som er rammet av flere tusen raketter de siste årene.

– Alle steder det blir skutt fra, bør ødelegges fullstendig. Uansett om det er en skole, en moské eller et universitet bør det ødelegges, sa Sasson.

Den israelske hæren har svart med kraftig flyangrep som drepte flere palestinere i helgen. Regjeringen sier den er rede til å trappe opp, avsluttet Mikkelsen. I reportasjen satte han også fokus på at rakettangrepene, og hvordan Israel skal svare på dem, blir en viktig sak i den israelske valgkampen.

Etter utallige innslag og nærbilder fra Gaza, hvor de målrettede israelske luftaksjonene mot de militante palestinerne som står for rakettangrepene ofte blir framstilt som blindt bombardement mot Gazas sivilbefolkning, var dette et innslag som kan være med å balansere bildet som NRKs seere sitter igjen med.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart