Israel satte flere av de mest truende rakettbatteriene ut av spill

Like etter luftangrepet mot Ahmed Jabari rammet israelske luftstyrker onsdag ettermiddag over 20 underjordiske avfyringsramper for langtrekkende raketter som truet Tel Aviv. I løpet av kvelden er Israel angrepet med over 80 raketter.
God etterretning har gjort at Israel har kunnet sette en stor del av den mest truende rakett-kapasiteten til terrororganisasjonene på Gaza-stripen ut av spill onsdag ettermiddag.
God etterretning har gjort at Israel har kunnet sette en stor del av den mest truende rakett-kapasiteten til terrororganisasjonene på Gaza-stripen ut av spill onsdag ettermiddag.

Israelske luftstyrker rammet underjordiske avfyringsanlegg for raketter av den iransk-produserte typen Fajr 5 og andre raketter med rekkevidde til å true Tel Aviv, melder Jerusalem Post. IDF mener de dermed har klart å fjerne størstedelen av Gaza-terroristenes kapasitet til å avfyre langtrekkende raketter.

IDF gjennomførte en lignende operasjon mot batterier og lagersteder for langtrekkende raketter den første natten av Den andre Libanon-krigen i juli 2006.

Palestinske kilder sier seks innbyggere på Gaza-stripen ble drept i den første bølgen av angrep etter luftangrepet mot Jabari.

I løpet av kvelden er Israel blitt angrepet med over 80 raketter fra Gaza-stripen, melder Jerusalem Post rundt midnatt.  Det er rapportert om eksplosjoner så langt borte som i Dimona-området, 75 kilometer fra Gaza-stripen. Rakettforsvarssystemet Iron Dome har stanset omkring 25 av rakettene.

Israel har fortsatt sine luftoperasjoner og satt infanteristyrker i nærområdet til Gaza i beredskap.

I frykt for rakettangrep holder skoler og universiteter i Sør-Israel stengt torsdag.

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise