Regjeringen får full støtte fra opposisjonen for tiltak mot trusselen fra Gaza

Lederne i Kadima, Arbeiderpartiet og Yesh Atid gir alle full støtte til regjeringens beslutning om å ramme Hamas-ledere og sette trusselen fra de langtrekkende rakettene på Gaza-stripen ut av spill. Egypt kaller hjem sin ambassadør fra Tel Aviv.
Illustrasjon: Abir Sultan, IDF
Illustrasjon: Abir Sultan, IDF

Alle skoler innenfor 40 kilometer fra grensen mot Gaza er varslet stengt torsdag, melder Jerusalem Post. Dette gjelder også i byer som Ashdod, Ashkelon og Beersheba. Åtte palestinere er drept i ulike israelske luftaksjoner for å ramme terroristenes infrastruktur på Gaza-stripen.

Den israelske regjeringen har bestemt, på grunn av den nåværende krigstilstanden med Hamas, at IDF skal få kalle inn reservestyrker etter behov.

– IDF er forberedt på å utvide operasjonen dersom det er nødvendig. Vi vil fortsette å gjøre alt vi kan for å beskytte våre innbyggere, forklarer statsminister Benjamin Netanyahu.

En regjeringskilde sa onsdag at hæren har planer om nettopp dette: «Å kalle inn reservestyrker og gjennomføre en bakkeoperasjon på Gaza-stripen«.

Stor støtte i opposisjonen
Det målrettede drapet på Hamas’ militære sjef, Ahmed Jabari, og luftaksjonen mot de farligste rakettbatteriene på Gaza-stripen, får sterk støtte i den politiske opposisjonen i Israel.

Knessets største parti, Kadima, er av den oppfatning at regjeringens beslutninger har vært riktige i denne saken.

– Dette styrker hendene til innbyggerne i sør, til IDF-soldater og sikkerhetsagenter, sa partileder Shaul Mofaz.

Shelly Yachimovich (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)
Shelly Yachimovich (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)

Arbeiderpartiets leder, Shelly Yachimovich, er vanligvis uenig med Netanyahu i det meste. Men i den vanskelige tiden Israel står overfor, viser hun sin støtte til statsministeren. Jabari var en «erketerrorist» og «Israel står samlet i kampen mot terroren», understreket hun onsdag.

Raketter tvinger fram respons
Den samme holdningen hadde Yesh Atid-leder Yair Lapid, som mener drapet var rettferdig.

– Ikke noe land i verden ville gå med på å forholde seg tause, når stadig flere raketter rammer sine innbyggere, sier Lapid.

Både Tzipi Livni og Ehud Olmert, begge Kadima-avhoppere som vurderer å returnere til politikken, støtter regjeringens beslutning.

Egypt kaller hjem ambassadør
De islamistiske myndighetene i Egypt mener Israels regjering «framprovoserte» krig med Hamas, for å sikre Netanyahu en valgseier i januar. Derfor har de valgt å kalle tilbake ambassadør Yasser Ridha fra Tel Aviv.

President Mohamed Morsi har også satt i gang samtaler mellom medlemslandene i FNs sikkerhetsråd, for å drøfte et hastemøte om situasjonen på Gaza-stripen. Israel og PA arbeider nå begge med å få rådet til å fordømme motparten, skriver Times of Israel. Men enhver fordømmelse av Israels selvforsvar i et resolusjonsforslag, vil bli stemt ned av USAs vetorett.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise