Tre israelere drept i rakettangrep

Israel er angrepet med over 45 raketter siden midnatt, og rakettregnet fortsetter uavbrutt. I Kiryat Malachi ble to israelske kvinner og en mann drept av en rakett som eksploderte i deres bolig. En åtte måneder gammel baby ble kritisk skadet.

Skjermdump fra israelsk tv som viser skadene på boligen i Kiryat Malakhi.
Skjermdump fra israelsk tv som viser skadene på boligen i Kiryat Malakhi.

Tre sivile israelere, to kvinner og 1 mann, ble drept av en Hamas-rakett omlag 30 kilomter sør-øst for Tel Aviv torsdag morgen. To barn er skadd, opplyser IDFs talsperson Bjørn Hermann. Ifølge Times of Israel ble en åtte måneder gammel baby kritisk skadet. Yedioth Aharonoth nevner en fireåring som ble moderat skadet og to mindre småbarn som fikk lettere skader. En mer klar oversikt over skadeomfanget vil komme etterhvert.

En rakett har eksplodert i et bolighus i Ashdod, uten at noen personer kom til skade der. En skole i Ofakim ble også truffet. Raketter ble avfyrt mot Beersheba, Ashkelon og Gan Yavne. Forsvarssystemet Iron Dome har stanset flere raketter som var på vei mot tettbebygde områder eller andre vitale mål.

Ifølge Hermann har israelske forsvarsstyrker sluppet flygeblader over Gaza med følgende budskap på arabisk:

“Viktig kunngjøring for Gazas innbyggere:

For deres egen sikkerhet, ta ansvar for dere selv og unngå å være i  nærheten av de operative [militære] anleggene til Hamas og andre terroristorganisasjoner som utgjør en trussel for deres sikkerhet.

Hamas drar nok en gang regionen inn til voldelige aksjoner og tilintetgjørelse. IDF er bestemt på å forsvare staten Israel. Denne kunngjøringen er gyldig inntil situasjonen i regionen har roet seg.

IDF”

Dagbladet.no framstiller rakettforsvarssystemet Iron Dome som beskytter sivile israelere som "skytebatteri".
Dagbladet.no framstiller rakettforsvarssystemet Iron Dome som beskytter sivile israelere som "skytebatteri".

Etter at MIFF tok skjermbildet fra Dagbladet er bildeteksten oppdatert slik:

SKYTER: Israelske soldater utenfor et boligområde sør i Israel. Foto: JIM HOLLANDER / EPA

Dagbladet får fortsatt ikke formidlet at dette er et rent defensivt våpen som skal beskytte sivilbefolkningen og vital infrastruktur på israelsk side.

Forrige artikkelBraksuksess av luftstyrkene – så hva skjer nå?
Neste artikkelMinnemarkering for deportasjonen av de norske jødene (DMT, HL-senteret)
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.