Hovedstadsområdet er nå truet av Hamas-raketter

Fredag slo en rakett fra Gaza-stripen ned sør for Jerusalem. Regjeringen har godkjent at forsvarsstyrkene innkaller til sammen 75.000 reservesoldater.

Barn løper mot tilfluktsrommet i byen Kiryat Malachi, hvor tre israelere ble drept i rakettangrep fra Gaza i november 2012. (Foto: IDF)
Barn løper mot tilfluktsrommet i byen Kiryat Malachi, hvor tre israelere ble drept i rakettangrep fra Gaza i november 2012. (Foto: IDF)

 

Her er en del meldinger fra israelske aviser (hovedsakelig Jerusalem Post og Yedioth Aharonot) fra fredag 16. november 2012.

 

Siden Israel startet Operasjon Forsvarssøyler på onsdag har palestinere fra Gaza skutt ca. 510 raketter mot Israel. Bare 26 av dem har landet i bebygde områder. Mer enn 160 av dem er stanset av Iron Dome. Rakettforsvarssystemet beregner hvor rakettene vil falle, og skyter ned dem som mest truer boligområder og vital infrastruktur.

I ettermiddag ble det meldt at et hjem i moshav Be’er Tuvia ble sterkt skadet. Men ingen personer ble skadet. Moshaven ligger mellom Ashdod og Ashkelon, men et stykke inne i landet.

En rakett eksploderte i et åpent område i Beersheba. Ingen ble skadet.

Myndighetene i Tel Aviv har åpnet alle bomberom. Når alarmen går, har folk 90 sekunder på seg til å komme til et trygt sted.

Tre israelske soldater ble skadet i Eshkol-området mellom Ashkelon og Beersheba da en bombekastergranat eksploderte. De ble sendt til sykehus i Beersheba. To hadde lette, en moderate skader.

2 raketter traff Sderot, like ved Gaza. Ingen ble skadet.

Et israelsk flyangrep ødela fullstendig huset til Mohammed Abu Shamala, som er øverstkommanderende for Hamas’ sørlige militære fløy.

Klokka 18.36 kom det melding om at ifølge palestinerne i Gaza var 23 palestinere drept siden operasjonen startet.

En rakett landet sør for Jerusalem. Ingen ble skadet. Men det betyr at også folk i Jerusalem-området må være på vakt hele tida, forberedt på å løpe i tilfluktsrom eller finne best mulig dekning på annen måte.

Fra før er det kjent at den israelske regjeringen har godkjent å innkalle 30.000 reservesoldater. 16.000 av dem er innkalt allerede, mange av dem ingeniørsoldater. Nå fredag har regjeringen godkjent at forsvaret kan innkalle opptil 75.000 soldater i alt.

Det er meldt om at butikker i Beersheba er blitt plyndret mens personalet satt i tilfluktsrom. Så butikkeiere må tydeligvis ta strengere sikkerhetstiltak også under slike omstendigheter.

Al-Shorouk, ei egyptisk avis, melder at en organisasjon i Sina sier at den stod bak fem av rakettene mot Israel. Organisasjonen har tilknytning til Al-Qaida.

Ifølge palestinske kilder ble Ahmed Abu Jalal, en ledende offiser i Hamas’ militære fløy, drept under et flyangrep øst for Maghazi flyktningleir på Gaza-stripen. Hans to brødre og en annen person ble også drept.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise