Forsvarskrig på tre fronter

I tillegg til å måtte utkjempe et militært slag mot Hamas, står Israel overfor et massivt cyberangrep og en “juridisk slagmark”. Siden Operasjon Forsvarssøyle ble satt i gang for snart én uke siden, har Israel registrert 44 millioner angrep mot sine datasystemer.

44 millioner cyberangrep mot Israel er avverget i løpet av Gaza-krigen mot Hamas, ifølge israelske myndigheter. (Foto: flickr.com)
44 millioner cyberangrep mot Israel er avverget i løpet av Gaza-krigen mot Hamas, ifølge israelske myndigheter. (Foto: flickr.com)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

De fleste av angrepene kommer fra den anonyme hackergruppen “Anonymous”, som har erklært cyberkrig med Jerusalem etter at den siste Gaza-operasjonen ble innledet i forrige uke.

 

Vil ramme Israels image
– Hackerne forsøker å ødelegge symbolene på det israelske samfunnet, å komme seg inn på hjemmesider og installere anti-israelsk innhold. På den måten kan de ødelegge informasjon og data, samt myndighetenes datasystemer sin evne til å tjene befolkningen, forklarer Israels finansminister Yuval Steinitz.

På grunn av forbedringen i dataforsvarssystemene som Israel har innført de siste årene, har “43.999.999,5 av angrepene” ikke lykkes, ifølge det Steinitz sier til Times of Israel.

 

Krigsjuss og jusskrig

Tidligere leder for IDFs internasjonale lovavdeling, Liron Libman, har valgt å gi leserne litt innblikk i en annen form for konflikt Israel stadig står i. Han sier at innflytelsen israelske jurister har over avgjørelser i IDF, til og med valg av militære mål, er større enn noen gang.

Libman forklarer at internasjonal lov har blitt en så institusjonalisert del av IDF, at generalene ofte “kunne bestemme seg for å ikke gå til aksjon” mot områder han som jurist mente var i tråd med krigens regler.

– Kriger utkjempes på en juridisk slagmark, sier Libman til Jerusalem Post. Juristen sier med andre ord at generalene er mer forsiktige enn det krigens folkerett pålegger stridende parter.

 

Forrige artikkelFunksjonshemmet må bo i bomberom
Neste artikkelNesten alle i Israel støtter krigen mot rakett-terroristene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -