– Forundrer meg hvordan livet går videre

26 år gamle Kaia Tetlie skriver dagbok fra Tel Aviv for bt.no. Hun er forundret over hvordan israelerne takler situasjonen de befinner seg i.

Skjermdump fra bt.no
Skjermdump fra bt.no

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Det føles ganske merkelig å være til stede i Israel og følge det som skjer herfra. Det er ikke lengre bare overskrifter i avisene, det er hverdagen, skriver Tetlie i sitt innlegg fra 17. november.

Også den israelske “terrorhverdagen” har nemlig innhentet henne. Da hun lørdag skulle bli intervjuet av TV2 om hvordan det var å bo i Tel Aviv nå, gikk plutselig rakettsirenene av.

 

Tilintetgjort av Iron Dome
Tetlie beskriver hvordan de løp for å komme seg i sikkerhet, mens de kunne se at Iron Dome-systemet tilintetgjorde Hamas-raketten i luften. Da fikk hun også oppleve hvordan israelere på et merkelig vis har vendt seg til å leve med den nesten konstante trusselen de lever under.

– Noe av det som forundrer meg mest er hvor dagligdags folk tar ting. Få minutter etter at raketten eksploderte på himmelen, var folk tilbake på kafé-bordene sine, tilbake og spilte badminton ved strandkanten og tilbake og svømte i havet, forklarer 26-åringen.

 

Forrige artikkelFlere iranske bedrifter i Tyrkia
Neste artikkelHva partene krever i våpenhvileforhandlinger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no