Rakettangrepene fra Gaza fortsetter med full styrke

Israel er angrepet med minst 150 raketter tirsdag. I Rishon Lezion ble det personskader da en rakett traff en boligblokk. Også i Ashkelon er flere israelere skadet. En 18-årig vernepliktig soldat ble drept i et granatangrep i Eshkol-området.

Skjermdump fra ynetnews.com.
Skjermdump fra ynetnews.com.

Den israelske soldaten Yosef Partok (18) ble drept i et granatangrep mot en kibbutz i Eshkol-området tirsdag morgen. Ifølge nyhetsbyrået Reuters melder terrorgruppen PRC at de stod bak angrepet. Partok vokste opp i en ultraortodoks familie i bosetningen Emmanuel på Vestbredden, melder den israelske nettsiden Kikar Hashabbat.

Boligblokken i Rishon Lezion fikk et direkte treff i toppetasjen, melder Yedioth Aharonoth. Bygningen fikk store skader. Til alt hell at de fleste beboerne gått i bomberom, men to personer fikk lettere skader. Tre fikk sjokkskader.

Rakettforsvarssystemet Iron Dome har stanset en rekke av rakettene som truer boligområder og andre vitale mål.

Ifølge det IDF opplyser tirsdag kveld har israelske luftstyrker i dag gjennomført 17 luftangrep. Til sammen skal 18 militante medlemmer av Hamas og Islamsk Jihad være drept.

For mer om hva som har skjedd i dag, se Ha’aretz og Times of Israel – der ser du oppdateringer minutt for minutt etterhvert som nyhetsmeldingene tikker inn.

 

Forrige artikkelVeien fra Hamas til Hamar er kort
Neste artikkelRakett landet på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.