Slik ser det ut når IDF redder sin sivilbefolkning

Den israelske storbyen Beersheba ble utsatt for et større antall rakettangrep i morgentimene tirsdag. Iron Dome avskar de aller fleste rakettene, men en buss ble truffet av splinter.

Den israelske storbyen Beersheba ble utsatt for et stort antall rakettangrep fra Gaza-stripen tirsdag morgen. Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskar de fleste rakettene. Skjermdumpen fra israelsk Kanal 2 viser avskjæringene som små hvite prikker.
Den israelske storbyen Beersheba ble utsatt for et stort antall rakettangrep fra Gaza-stripen tirsdag morgen. Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskar de fleste rakettene. Skjermdumpen fra israelsk Kanal 2 viser avskjæringene som små hvite prikker.

Militante palestinere på Gaza-stripen angrep den israelske storbyen Beersheba med 16 raketter tirsdag morgen. Iron Dome stanset 13 av rakettene, og de tre andre slo ned i bakken i nærheten av byen, melder Jerusalem Post. Én person ble lettere skadet da en buss ble truffet av splinter. Ifølge Times of Israel viser TV-bilder store ødeleggelser på en parkeringsplass i byen.

I løpet av natten har IDF rammet omkring hundre mål som knyttes til terrororganisasjonene på Gaza-stripen. Underjordiske avfyringsanlegg for raketter, våpensmuglingstunneler, kommandostillinger til Hamas og våpenlager var blant målene, ifølge IDF. Også Den nasjonale islamske bank, som Hamas bruker til å betale sine ansatte, ble rammet. Ifølge Al Jazeera ble fire mennesker skadet i angrepet på banken. Angrepet skjedde midt på natten for i størst  mulig grad å unngå tap av liv.

En rekke andre israelske byer og tettsteder er utsatt for rakettangrep i morgentimene onsdag, inkludert Ashdod, Ashkelon, Ofakim. Omkring klokken 04.00 israelsk tid gikk rakettalarmen i byer som Kiryat Gat, Sderot og andre tettsteder i området rundt Gaza-stripen.

 

Forrige artikkelUSA vil arbeide for våpenhvileavtale
Neste artikkelVis din støtte til Israel i Oslo!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.