Terrorangrep mot buss i Tel Aviv

Skjemdump av bilder tatt etter terrorangrepet fra haaretz.com og ynetnews.com.
Skjemdump av bilder tatt etter terrorangrepet fra haaretz.com og ynetnews.com.

Eksplosjonen i Tel Aviv kom på hjørnet av Shaul Hamelech og Henrietta Szold gatene like etter klokken 12 israelsk tid. Dette er like i nærheten av Kirya, hovedkvarteret til de israelske forsvarsstyrkene. Skadene skal ikke være livstruende for noen av ofrene, skrier Jerusalem Post.

– En bombe eksploderte på en buss i Tel Aviv. Dette var et terrorangrep, sier Ofir Gendelman, talsmann for statsminister Benjamin Netanyahu. Det er ingenting som tyder på at en selvmordsbomber stod bak. Politiet tror eksplosivene var skjult i et sete.

Tel Aviv kommune ga skoler ordre om å holde barn innendørs for nesten to timer etter angrepet.

Sikkerhetstjenesten Shin Bet har mottatt etterretningsinformasjon om flere titalls “terrorplaner” tidligere denne uken, melder Ha’aretz. Terroristene er spesielt motivert til å drepe et fremstående medlem av regjeringen eller forsvarsledelsen.

– Hamas er en morderisk organisasjon som står for ødeleggelse av Israel. Vi må ramme alle terrornettverk, sier sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovich, ifølge Yedioth Aharonoth.

Fordømmelse fra Norge
Utenriksminister Espen Barth Eide fordømmer terrorangrepet mot bussen.
– Jeg mottok budskapet om terrorangrepet mot en buss i Tel Aviv i dag med sjokk og avsky. Jeg fordømmer på det sterkeste denne terrorhandlingen, sier Eide i en pressemelding onsdag ettermiddag.
– Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de berørte og deres familier, sier utenriksministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag