– Hizbollah må inn på EUs liste over terrororganisasjoner

Etterforskningen i Bulgaria bekrefter at Hizbollah stod bak terrorangrepet mot israelske turister i juli 2012. En kanadisk og en australsk statsborgere deltok i angrepet. - Det er på høy tid at Hizbollah kommer inn på EUs liste over terrororganisasjoner, mener den britiske avisen The Times.
Kraftig røyk stiger opp fra eksplosjonsstedet på flyplassen.
Kraftig røyk stiger opp fra eksplosjonsstedet på flyplassen.

18. juli 2012 omkring klokken 17.30 ble det utløst en kraftig eksplosjon i en buss fullastet med israelske turister på flyplassen i feriebyen Burgas i Bulgaria. Fem israelere og den bulgarske buss-sjåføren ble drept. 36 israelere ble skadet, tre av dem kritisk.

Israelske talsmenn var raskt ut med å rette en anklagende pekefinger mot Iran og Hizbollah. Denne uken bekreftet myndighetene i Bulgaria – etter syv måneders etterforskning – at Hizbollah kan knyttes til angrepet.

To av de mistenkte for bombeangrepet har bodd i Libanon i flere år, men de har pass fra Canada og Australia.

– Vi har gode grunner til å anta at to av de mistenkte var medlemmer av den militante fløyen av Hizbollah, opplyser innenriksminister Tsvetan Tsvetanov til nyhetsbyrået AP. Hizbollah har hele tiden nektet at de stod bak angrepet.

– Etterforskningen bekrefter det vi har visst, at Hizbollah og deres iranske støttespillere står for en verdensomspennende kampanje med terror, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

 

Hizbollah må inn på terrorliste

Både EU og Norge har løpende kontakt med Hizbollah, som også sitter i Libanons regjering. Presset øker nå for å få Hizbollah inn på EUs liste over terrororganisasjoner.

Den britiske avisen The Times mener EU, og særlig Frankrike, er tilbakeholdne med å klassifisere Hizbollah som terrororganisasjon på grunn av gruppens store makt og innflytelse i Libanon.

– De mener det er bedre for Libanon og for regionen om Hizbollah på en eller annen måte kan være involvert i diskusjonene og at dette, over tid, kan føre til en moderasjon av deres tøffe anti-israelske holdning, skriver The Times.

Men lederartikkelens forfatter er ikke i tvil: Hizbollah er og har alltid vært en terrororganisasjon. For nesten 20 år siden var gruppen for eksempel involvert i «den verste anti-jødiske massakren i nyere historie», da den israelske ambassaden og det jødiske samfunnshuset i Buenos Aires ble bombet.

«Hizbollah fortsetter å bryte enhver internasjonal lov. I dag planlegger de uten tvil nye angrep lignende Burgas – hvor britiske statsborgere lett kan bli de neste som dør – og de blander seg i den syriske borgerkrigen på siden til tyrannen Assad,» skriver The Times.

Konklusjonen er klar: EU må erklære Hizbollah som en morderisk gjeng. Hizbollah må få høre at de må velge fred eller krig – de kan ikke få begge deler.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise