Iran-terror forhindret i Nigeria

Den nigerianske etterretningstjenesten (SSS) sier Iran støttet en gruppering i hovedstaden med planer om å angripe amerikanske og israelske mål i Lagos. De involverte er nå arrestert.

Nigerias hovedstad Lagos (Illustrasjon: Nick M, flickr.com)
Nigerias hovedstad Lagos (Illustrasjon: Nick M, flickr.com)

Gruppen skal ifølge SSS ha gjennomført grundig granskningsarbeid i forkant av arbeidet, som å ta bilder av et israelsk kultursenter i Lagos, overvåke USAID og Det amerikanske fredskorpset.

Mannen som var leder for gruppen var Abullahi Mustaphah Berende, en lokal shiamuslimsk leder. Han skal ha m,ottatt over 150.000 kroner fra Iran, for å opprette gruppen og drifte operasjonene. Berende studerte i landet fra 2006 til 2011, opplyser Yedioth Aharonoth. Iranerne mener Israel driver spionvirksomhet mot dem fra den nigerianske hovedstaden.

Nigeria er Afrikas mest folkerike stat med sine 160 millioner innbyggere, som i all hovedsak er delt mellom et kristent sør og et sunnimuslimsk nord.

Iran benekter involvering
Fredag benektet Irans viseutenriksminister Hossein Amir-Abdollahian alle anklagene fra SSS, melder Jerusalem Post. Han hevder påstandene “er funnet på som følge av fiendens onde vilje mot det gode forholdet mellom våre to land.”

Forrige artikkelBritisk politiker nektet å debattere med israeler
Neste artikkelDirekterute til Tel Aviv i sommer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no