Fransk by gir æresborgerskap til palestinsk terrorist

I 2001 deltok han i mordet på den israelske turistministeren Rehavam Ze'evi. Tolv år senere får han æresborgerskap i den franske byen Bezons.
Terroristen Majdi Al-Rimawi blir æret av myndighetene i en fransk forstad til Paris. (Bilde fra PA TV, via Palestinian Media Watch)
Terroristen Majdi Al-Rimawi blir æret av myndighetene i en fransk forstad til Paris. (Bilde fra PA TV, via Palestinian Media Watch)

Rehavam Ze’evi var israelsk general og politiker, og lå nokså langt ute til høyre i det politiske landskapet i Israel. I 2001 var han turistminister i den israelske regjeringen. 17. oktober 2001 ble han skutt og drept av fire palestinske terrorister i Hyatt-hotellet på Scopus-fjellet i Jerusalem.

En av dem som skjøt, het Majdi Al-Rimawi. Han sitter nå i fengsel i Israel for drapet.

20. februar kunne PA TV fortelle at Al-Rimawi er blitt æresborger i Bezons, en forstad til Paris. Palestinian Media Watch gjenga reportasjen i engelsk oversettelse 10. mars.

Det er, ifølge ordfører Dominique Lesparre, en del av en «tradisjon med fred, solidaritet og samarbeid med det palestinske folket». I nyhetsbrevet hvor dette blir offentliggjort, står det at æresborgerens eneste forbrytelse er at han arbeider for å opprette en palestinsk stat. Det står ingenting om mordet der.

Ordføreren fremstiller Al-Rimawi som et offer og karakteriserer protestene mot tildelingen av æresborgerskap som «hat-reaksjoner». Han hevder at enhver kritikk av israelske ledere og henvisninger til palestinernes lidelser systematisk blir fordømt som antisemittisme, skriver Jerusalem Post.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise