Rammet av raketter fra Gaza og Syria

Israel ble rammet av raketter og granater fra både Gaza-stripen og Syria natt til onsdag. IDF svarte med å gå til aksjon mot mål begge steder.

Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)
Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)

Ikke siden Operasjon Forsvarssøyle på Gaza-stripen i vinter og våpenhvilen med Hamas ble inngått, har IAF-fly bombet mål på Gaza-stripen. Men natt til onsdag gikk Israel til aksjon, etter å ha blitt rammet av to palestinske terrorraketter tidligere på kvelden.

Israel holder Hamas ansvarlig for alle angrep fra området, siden de er øverste myndighet på Gaza-stripen. På sin Twitter-konto gir imidlertid terrorgruppen Israel skylden for å ha brutt våpenhvilen.

Men også i nord ble Israel rammet natt til onsdag. En IDF-patrulje på Golan-høyden mot grensen til Syria, ble angrepet med granater og skuddsalver fra den andre siden av grensen. Israelske stridsvogner avfyrte kort tid etter granater mot den syriske militære utposten, hvor angrepene hadde kommet fra, melder Times of Israel.

Onsdag morgen ble Israel angrepet av to nye raketter fra Gaza. Forsvarsminister Moshe Ya’alon understreker at “vi vil ikke tillate en situasjon med sporadisk ild mot våre innbyggere og tropper, under noen som helst omstendigheter.”

Ingen israelere ble såret eller drept under noen av hendelsene.

Forrige artikkelMobilappen som redder liv
Neste artikkelOver 30 prosent inflasjon i Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no