Rammet av raketter fra Gaza og Syria

Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)
Rakettangrep fra Gaza-stripen fra 2009. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ikke siden Operasjon Forsvarssøyle på Gaza-stripen i vinter og våpenhvilen med Hamas ble inngått, har IAF-fly bombet mål på Gaza-stripen. Men natt til onsdag gikk Israel til aksjon, etter å ha blitt rammet av to palestinske terrorraketter tidligere på kvelden.

Israel holder Hamas ansvarlig for alle angrep fra området, siden de er øverste myndighet på Gaza-stripen. På sin Twitter-konto gir imidlertid terrorgruppen Israel skylden for å ha brutt våpenhvilen.

Men også i nord ble Israel rammet natt til onsdag. En IDF-patrulje på Golan-høyden mot grensen til Syria, ble angrepet med granater og skuddsalver fra den andre siden av grensen. Israelske stridsvogner avfyrte kort tid etter granater mot den syriske militære utposten, hvor angrepene hadde kommet fra, melder Times of Israel.

Onsdag morgen ble Israel angrepet av to nye raketter fra Gaza. Forsvarsminister Moshe Ya’alon understreker at “vi vil ikke tillate en situasjon med sporadisk ild mot våre innbyggere og tropper, under noen som helst omstendigheter.”

Ingen israelere ble såret eller drept under noen av hendelsene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag