Hamas-ministerens dobbeltrolle i terrorkrigen

Hamas' innenriksminister Fathi Hamad (Foto: Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center)
Hamas' innenriksminister Fathi Hamad (Foto: Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Innenriksminister Fathi Hamad har en dobbeltrolle i Hamas-regjeringen på Gaza-stripen. Mens han er personlig ansvarlig for å forhindre rakettangrep mot Israel som ikke Hamas har godkjent, arbeider han samtidig for å fremme terror mot israelske mål på Vestbredden.

Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center skriver i en rapport at Hamas’ innenriksdepartement og sikkerhetsdepartement har ansvaret for den interne sikkerheten på kyststripen, samtidig som de har kontroll over de militære apparatene til terrorgruppen.

Hamas snakker med to tunger
Helt siden Gaza-krigen i årsskiftet 2008 og 2009 har Fathi Hamad kontrollert innenriksdepartementet og arbeidet for å håndheve den nåværende våpenhvilen mellom Israel og Hamas. Men samtidig har han arbeidet i det skjulte for å etablere “Beskytterne av Al-Aqsa (Jerusalem)” på Vestbredden. Ifølge israelsk etterretning er dette en terrorgrein under Hamas’ direkte kontroll, som kan angripe Israel på deres kommando.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske myndigheter ble klar over dette under et avhør av den fengslede Hamas-terroristen Ayub Azzam Ahmed. Han avslørte at “Beskytterne av al-Aqsa” var en frontorganisasjon for Hamas på Vestbredden, som skulle gjennomføre terrorangrep som de kunne påta seg skylden for. Terrorgrenen er ledet av Muhammad Subhi Abd al-Rahim Tamraz og blir finansiert direkte fra Hamads innenriksdepartement på Gaza-stripen. De gjennomfører heller ingen angrep uten først å ha fått det godkjent av Hamas.

Slik kunne altså Hamas gjennomføre angrep på Israel fra Vestbredden uten å bli avslørt, samtidig som de fikk skryt for å opprettholde roen på Gaza-stripen.

Datteren fikk hjelp av Israel
Fathi Hamad ble født i flyktningleiren Jabaliya på Gaza-stripen i 1961 og har tre koner. I 2006 ble han valgt inn som Hamas-representant i det palestinske lovgivende organet (PLC) og har siden 2009 vært innenriksminister, etter at den tidligere ministeren Said Siyam ble drept av IDF under Gaza-krigen. Hamads tre år gamle datter mottok i 2010 en hjerteoperasjon i Ashkelon og senere i Jordan, med hjelp fra israelske myndigheter.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag