IAF drepte toppterrorist på Gaza-stripen

Terroristen som stod bak rakettangrepet mot Eilat tidligere i måneden ble tirsdag drept av et IAF-fly nord på Gaza-stripen.
Foto: Skjermdump fra Timesofisrael.com
Foto: Skjermdump fra Timesofisrael.com

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

For første gang siden Operasjon Forsvarssøyle i november 2012 har israelske luftstyrker drept en terrorist på Gaza-stripen. En salafist ved navn Hitham Mashal, som tilhører terrorgruppen Global Jihad, ble truffet av raketten fra et IAF-fly da han kjørte på sin motorsykkel nord på kyststripen, i nærheten av en treningsleir for Hamas.

Mashal var hjernen bak rakettangrepene som rammet den sørlige israelske byen Eilat tidligere denne måneden. Han har også stått bak andre rakettangrep mot Vest-Negev. Mashal var en 24 år gammel bombeekspert, informerer Yedioth Aharonoth.

Søndag advarte statsminister Benjamin Netanyahu at Israels svar på terrorangrepet ville bli massivt. Han forklarte at de ansvarlige “forlot Gaza og brukte Sinai som base for å angripe en israelsk by. Dette er uakseptabelt. Vi vil la dem betale en pris for dette. Det har vært vår konsekvente politikk de siste fire årene og vil benyttes også her.”


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise