Israelsk fembarnsfar knivstukket, skutt og drept

En palestinsk terrorist knivstakk, skjøt og drepte en israeler på Vestbredden tirsdag morgen.

Fembarnsfaren Evyatar Borovsky ble drept i terrorangrepet. (Foto: Privat)
Fembarnsfaren Evyatar Borovsky ble drept i terrorangrepet. (Foto: Privat)

En 32 år gammel israelsk mann ble drept tirsdag morgen ved veikrysset Tapuah nord på Vestbredden, da han ble knivstukket av en palestinsk mann ved et velkjent haikested i nærheten. Terroristen skal deretter ha stjålet håndvåpenet til offeret og skutt vedkommende på kloss hold.

Israeleren var en fembarnsfar, bosatt i bosetningen Yitzhar. Times of Israel skriver at han ble erklært død på stedet, etter å ha blitt forsøkt gjenopplivet av Magen David Adom. Grensepolitiet skal ha skutt og skadet terroristen, da han gikk til angrep på dem med håndvåpenet. Han blir nå behandlet på Beilinson sykehus i Petah Tikva.

Israelsk politi har satt inn ekstra personell ved Tapuah-overgangen, for å sikre overgangen. Etterforskere undersøker åstedet for beviser.

I 2010 ble en drusisk-israelsk IDF-soldat knivstukket og drept på samme sted, mens en israelsk tenåring ble knivstukket her i januar 2013.

Tabuah veikryss på et kart over nordlige deler av Vestbredden. (Foto: Wikipedia)
Tabuah veikryss på et kart over nordlige deler av Vestbredden. (Foto: Wikipedia)
Forrige artikkel– Araberstatene myker opp absolutt krav om grenser
Neste artikkelSaudi Arabia med kampanje mot vold i hjemmet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no