Iron Dome reddet Eilat fra rakett

For første gang har Iron Dome tilintetgjort en rakett, som Sinai-terrorister rettet mot den sørlige turistbyen Eilat.

Iron Dome-batteri nær Sderot (Illustrasjon: natanflayer, flickr.com)
Iron Dome-batteri nær Sderot (Illustrasjon: natanflayer, flickr.com)

Terrorgruppen Ansar Bayt al-Maqdis hevder de avfyrte raketten som svar på et israelsk rakettangrep for få dager siden, der fire av deres medlemmer ble drept av et israelsk dronefly. De fire terroristene planla selv et rakettangrep mot Israel.

– Dette er en respons mot den siste kriminelle handlingen fra jødene, som brukte en drone for å drepe fire av våre menn på Sinai.

Israelske kilder har bekreftet at IDF gjennomførte et angrep på egyptisk territorium, noe Egypt selv benekter, rapporterer Jerusalem Post med informasjon fra flere medier.

Det er første gang i Iron Dome-batterienes korte operative historie, at systemet har tilintetgjort raketter fra Sinai-halvøya rettet mot Eilat.

Forrige artikkelIsrael og EU i Horizon 2020-forhandlinger
Neste artikkelKerry advarer mot “svertekampanje på steroider”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no