Hizbollah bak eksplosjon ved Libanon-grensen

Fire israelske soldater ble såret i sist uke, da en stor eksplosjon inntraff nær grensen til Libanon. Hizbollah tar nå på seg ansvaret og lover flere aksjoner i framtiden.
Plakat av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Illustrusasjon: flickr.com)
Plakat av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Illustrusasjon: flickr.com)

Ifølge terrorgruppens leder Hassan Nasrallah var eksplosjonen nær grensegjerdet et resultat av et godt planlagt forarbeid.

– Hizbollah mottok etterretningsinformasjon om at Israel var i ferd med å gå inn i området, så eksplosivene vi la der var helt nye, forklarer han på Al-Mayadeen TV.

Nasrallah forklarer også at det var to israelske enheter inne i Sør-Libanon denne dagen. En fra spesialstyrken Golani og en ordinær styrke som skulle forsvare spesialstyrkene fra eventuelle angrep.

– Området var overvåket av Hizbollah. Vi mottok bekreftelse på at en israelsk patrulje ville bevege seg inn i områder, så vi plantet eksplosivene der. Denne operasjonen blir ikke den siste. Vi vil ikke behandle de fint, de som forsøker å forbryte seg på vårt land. Når vi merker at israelerne har vært inne på våre landområder, vil vi handle. Vi vil kappe beina av dem som bryter libanesisk territorium og det er vår rett, hevder han.

Forsvarsminister Moshe Ya'alon (Foto: Knesset.gov.il)
Forsvarsminister Moshe Ya'alon (Foto: Knesset.gov.il)

Forsvarsminister Moshe Ya’alon ønsker ikke å kommentere detaljene i det israelske oppdraget i Sør-Libanon til Yedioth Aharonoth, men forteller at «det var ment å bevare roen i nord og for Israels innbyggere som helhet.»

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise