Hizbollah bak eksplosjon ved Libanon-grensen

Fire israelske soldater ble såret i sist uke, da en stor eksplosjon inntraff nær grensen til Libanon. Hizbollah tar nå på seg ansvaret og lover flere aksjoner i framtiden.

Plakat av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Illustrusasjon: flickr.com)
Plakat av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Illustrusasjon: flickr.com)

Ifølge terrorgruppens leder Hassan Nasrallah var eksplosjonen nær grensegjerdet et resultat av et godt planlagt forarbeid.

– Hizbollah mottok etterretningsinformasjon om at Israel var i ferd med å gå inn i området, så eksplosivene vi la der var helt nye, forklarer han på Al-Mayadeen TV.

Nasrallah forklarer også at det var to israelske enheter inne i Sør-Libanon denne dagen. En fra spesialstyrken Golani og en ordinær styrke som skulle forsvare spesialstyrkene fra eventuelle angrep.

– Området var overvåket av Hizbollah. Vi mottok bekreftelse på at en israelsk patrulje ville bevege seg inn i områder, så vi plantet eksplosivene der. Denne operasjonen blir ikke den siste. Vi vil ikke behandle de fint, de som forsøker å forbryte seg på vårt land. Når vi merker at israelerne har vært inne på våre landområder, vil vi handle. Vi vil kappe beina av dem som bryter libanesisk territorium og det er vår rett, hevder han.

Forsvarsminister Moshe Ya'alon (Foto: Knesset.gov.il)
Forsvarsminister Moshe Ya'alon (Foto: Knesset.gov.il)

Forsvarsminister Moshe Ya’alon ønsker ikke å kommentere detaljene i det israelske oppdraget i Sør-Libanon til Yedioth Aharonoth, men forteller at “det var ment å bevare roen i nord og for Israels innbyggere som helhet.”

Forrige artikkel– Netanyahu fortalte at byggingen ville komme
Neste artikkelElBaradei trekker seg i protest mot Kairo-kaos
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no